Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā pirmizrādi piedzīvos Jāņa Purviņa dejas izrāde “Vilkaču mantiniece”

Liepājas Jūrmalas parkā 28.augusta plkst.19 notiks horeogrāfa, dejas pedagoga un vairāku Deju svētku virsvadītāja Jāņa Purviņa 50 gadu jubilejas dejas izrādes “Vilkaču mantiniece” pirmizrāde, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Kaspars Bērziņš.

Liepājā pirmizrādi piedzīvos Jāņa Purviņa dejas izrāde “Vilkaču mantiniece”
Foto: Publicitāes
12.08.2021 13:57

LETA

Atslēgvārdi

Viņš norādīja, ka dejas izrādes “Vilkaču mantiniece” pamatā ir Ilonas Leimanes romāna motīvi. Izrāde ir horeogrāfa Purviņa simbolisks veltījums savas jubilejas gadā, dāvājot skatītājiem ne vien jaunas horeogrāfijas, bet arī konceptuālu un simboliski bagātīgu skatījumu par tradīcijām, latvisko dzīvesziņu un mītisko jūtu pasauli.

“Šogad, atzīmējot jau 50.reizi savu piedzimšanas dienu, vēlos skatīties uz priekšu, neapstāties, būt kustībā. Tīri cilvēcīgi un arī kā horeogrāfs esmu pilnbriedā. Ir iekrājies daudz emociju un dvēseles piedzīvojumu, kurus ir vērts pārvērst dejā. Tāpēc esmu izveidojis jaunu dejas izrādi “Vilkaču mantiniece”. Būs jaudīgi un emocionāli piesātināti, kā pati dzīve,” pauda izrādes autors.

Izrādes libretu radījusi Rasa Bugavičute-Pēce, mūzikas autors ir Edgars Lipors, bet režisors un scenogrāfs ir Reinis Suhanovs. “Vilkaču mantinieces” stāstu izdejos Purviņa vadītais Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” Tautas deju ansamblis “Līgo” un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Līgo”.

Izrādes apmeklējums būs bez maksas, taču, saskaņā ar epidemioloģiskās drošības pasākumiem, izrādi varēs apmeklēt skatītāji, kas ir vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19 infekciju, apliecinot to ar sadarbībspējīgu sertifikātu, savukārt atsevišķā nodalītā zonā koncertu varēs skatīties personas ar negatīvu testa rezultātu, kā arī bērni līdz 12 gadu vecumam. Šajā zonā būs jāievēro drošības pasākumi – distancēšanās, personalizētas sēdvietas. Visiem apmeklētājiem, ierodoties uz pasākumu, līdzi jāņem sertifikāti vai negatīvi testa rezultāti un personu apliecinoši dokumenti.

Izrāde 28.augustā notiks Liepājas Jūrmalas parkā pie Lielajām vēja priedēm, iepretim stadionam “Daugava”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz