Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Kultūras balvas statuetes – ar spēcīgu struktūru un vēstījumu

Liepājas Kultūras balvas statuetes – ar spēcīgu struktūru un vēstījumu
Foto: Publicitātes
20.02.2017 15:46

liepajniekiem.lv

Piektdien, 24.februārī, norisināsies Liepājas Kultūras balvas 2016 apbalvošanas ceremonija, kurā aizvadītā gada desmit spilgtākie kultūras notikumi un personības Liepājā saņems statuetes ”Liedags”, portālam pavēstīja Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

”Šī gada Kultūras balvas statuetes ievērojami atšķirsies no 2016.gadā pasniegtajām. Esam izvēlējušies gan citu materiālu, gan statuetēs guldītā ideja ir ar neapšaubāmi spēcīgu vēstījumu,” stāsta Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Statuete sver 3,5 kilogramus, ir 22 centimetrus augsta un veidota no ķeta (čuguna), bronzas un ozolkoka. Idejas autors un izgatavotājs – metālmākslinieks Reinis Kuncītis.

Katrs laureāts saņems daļu no iepriekš sagatavotas metālskulptūras, kas no vienota mākslas darba tapusi par desmit individuālām statuetēm. Tādējādi Liepājas Kultūras balvas ieguvēji saņems ne tikai pateicību par ievērojamiem sasniegumiem, radošām idejām un Liepājas atpazīstamības veicināšanu, bet arī apliecinājumu kā nozīmīgai Liepājas Kultūras dzīves sastāvdaļai 2016.gadā.

”Kultūra Liepājā gadu no gada ir nedalāms kopums, kuras krāsainībā, augstvērtībā un daudzpusībā ieguldīts gan kolektīvs, gan individuāls darbs. Arī 2016.gada Kultūras balvas statuetes sākotnēji bija nedalāms veselums, kuru vienatnē būtu sarežģīti un pat neiespējami celt. Tieši tāpat kā Liepājas kultūras dzīvi,” turpina J.Jirgens.

Iesniegtos pieteikumus Kultūras balvai izvērtēja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas projektu vadītāja un Melngaiļskolas bigbenda menedžere Irita Kālēja, mākslinieks Egons Peršēvics, komponists,mūziķis un kultūras žurnālists Edgars Raginskis, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane, laikraksta ”Kurzemes vārds” žurnāliste Ilze Kļepikova un mūziķis, radio un televīzijas raidījumu vadītājs Zigfrīds Muktupāvels.

Kultūras balvas statuetes izgatavošanas process:

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz