Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā atklās Normunda Kaprano fotoizstādi

Piektdien, 3. maijā, pulksten 17 Liepājas muzejā atklās fotogrāfa Normunda Kaprano fotoizstādi “Vecā loga stāsti”, kur ar fotogrāfiju starpniecību būs iespēja sajust kādas pamestas vēsturiskas ēkas koka loga rāmja stāstu, informē muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Liepājas muzejā atklās Normunda Kaprano fotoizstādi
Foto: no Normunda Kaprano personīgā arhīva
24.04.2024 10:25

liepajniekiem.lv

Iedvesma darbiem gūta ceļā no Liepājas uz Ventspili, kad, nedaudz novirzoties no ierastā kursa, Normunds Kaprano esot atradis patiesu pērli – no pamatīgiem laukakmeņiem celtu ēku ar apsūnojušu dakstiņu jumtu.

“Diemžēl ēka bija pamesta un visu aizmirsta – aklām logu acīm, nezālēs ieaugusi. Lai kā arī centos, fascinējošās būves vēsturi izzināt, neizdevās atrast tās īpašniekus. Vien noskaidroju, ka ēka reiz savos ziedu laikus esot bijis “Villas” krogs,” stāsta fotogrāfs.

Foto: no Normunda Kaprano personīgā arhīva

“Vienu no koka loga rāmjiem, kas vēl turējās vienā eņģē un žēli čīkstēja, nespējot pretoties vēja nodomam likvidēt pēdējo stiprinājumu, iemūžināju lielākoties melnbaltos fotoattēlos. Kāpēc melnbaltos?

Manuprāt, vecā loga stāstiem nepiestāv košas krāsas,”

turpina N. Kaprano.

Normunds Kaprano ir Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas fotostudijas “Fotast” biedrs, kura ikdiena aizrit Liepājā.

Degsme vērot pasauli caur kameras “aci” Normundam Kaprano bijusi jau kopš agras bērnības, kad kopā ar tēti attīstījis bildes palagos un sarkanajā gaismā ietītajā virtuvē.

Tolaik fotogrāfs, kurš līdz šim fotokonkursos, tai skaitā starptautiskos, ir guvis vairākas godalgotas vietas – Starptautiskā fotomākslas federācijas (FIAP) sudraba medaļa (2020), IS sudraba medaļa (2020), starptautiskās Mākslas fotogrāfu asociācijas (IAAP) zelta medaļa (2021) u.c. – neesot varējis iedomāties, ka ar laiku fotoaparāts kļūs par vispateicīgāko ceļabiedru.

Foto: no Normunda Kaprano personīgā arhīva

Fotoizstādēs Normunds Kaprano piedalās kopš 2018. gada. Izstāde “Vecā loga stāsti” ir fotogrāfa pirmā izstāde Liepājas muzejā.

Fotoizstāde “Vecā loga stāsti” Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, būs aplūkojama līdz 30. jūnijam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz