Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs aicina uz tikšanos ar Sanktpēterburgas mākslinieku Vladu Kuļkovu

Liepājas muzejs aicina uz tikšanos ar Sanktpēterburgas mākslinieku Vladu Kuļkovu
Foto: Publicitātes
10.03.2020 09:33

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Piektdien, 13. martā, plkst. 18 Liepājas muzejā apmeklētājiem būs iespēja tikties ar Liepājā dzimušo Sanktpēterburgas mākslinieku Vladu Kuļkovu, nesen atklātās gleznu izstādes ”Litota” autoru, portālu informēja Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Skangale.

Izstādē skatāmie darbi guvuši patiesu muzeja apmeklētāju interesi. Interesi raisoša ir arī paša mākslinieka personība, kuru nu liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja satikt klātienē.

Kopā ar Vladu Kuļkovu no Sanktpēterburgas Liepājā ieradīsies arī mākslas zinātniece un kuratore Marija Turkina, kā arī Anna Barinova – Sanktpēterburgas mākslas pasaulē ievērojamās galerijas ”Anna Nova” īpašniece.

Vlada Kuļkova glezniecība  ir dziļi psiholoģiska, emocionāla, bieži spontāna. Mākslinieks jau salīdzinoši ilgu laiku ir pievērsies abstraktā ekspresionisma glezniecībai. Autora mākslinieciskā tehnika atgādina ”automātiski rakstītu vēstuli”, kad mākslinieks savā zemapziņā notiekošo  ataino ar minimāliem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem, aiz tiem slēpjot dziļākas  domas. Tieši šajā kontekstā ir izvēlēts projekta nosaukums. ”Litota” ir literatūrzinātnes jēdziens, kas pauž īpašības vai nozīmes samazinājumu.

Vlads Kuļkovs dzimis Liepājā, mācījies A. Štiglica Sanktpēterburgas Valsts mākslinieciski tehniskajā akadēmijā, 2010. gadā iestājās Valsts Krievu muzeja aspirantūrā. Māksliniekam ir aktīva izstāžu darbība, regulāri iesaistās dažādos ar mākslu saistītos projektos.

No 2006. gada iedvesmas meklējumos Vlads Kuļkovs vairakkārt devies ceļojumos gan uz ASV, gan uz Austrumiem, kur apguvis jaunas glezniecības tehnikas.

Vlads Kuļkovs vairākkārt ticis iekļauts dažādos perspektīvu mākslinieku reitingos, viņa darbi ir atrodami privātkolekcijās Krievijā un citur pasaulē, Maskavas laikmetīgās mākslas muzeja krājumā un mākslas muzejā ”Hort Family Collection” Ņujorkā, ASV.

Izstāde ”Litota” Liepājas muzejā skatāma līdz 15. martam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz