Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas pārstāvniecībā notiks Modra Zihmaņa bilingvālā dzejas krājuma atvēršanas svētki

Liepājas pārstāvniecībā notiks Modra Zihmaņa bilingvālā dzejas krājuma atvēršanas svētki
17.08.2009 11:45

Atslēgvārdi

18. augustā plkst. 11.00 Liepājas Pārstāvniecībā Rīgā notiks Liepājas dzejnieka Modra Zihmaņa bilingvālā dzejas krājuma “Sibirischer Hardrock/Sībīrijas smagais roks” atvēršanas svētki.

Bilingvālās dzejas grāmatas  “Sibirischer Hardrock/Sibīrijas smagais roks” tekstos ietverts laika periods no agras jaunības līdz mūsdienām. Autors runā par savām jūtām, par laiku, ko pavadījis svešumā, izsūtījumā. Grāmata izdota divās valodās – vāciski un latviski.

Priekšvārdu dzejas tekstam rakstījis profesors Edgars Lāms, vāciski tulkojušas Silvija un Lāsma Ģibietes. Grāmata tapusi ar Liepājas pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes līdzfinansējumu un vāka noformējumam izmantota Agneses Matisones fotogrāfija. Dizainu un drukas darbus veikuši Talsu tipogrāfija un  Dizaina centrs. 

Uz grāmatas atvēršanas svētkiem aicināti Vācijas, Austrijas un Ungārijas republikas vēstnieki Latvijā, Domes un Kultūras pārvaldes pārstāvji, žurnālisti, literāti un citi. Grāmatas atvēršanā piedalīsies arī aktieri Kristīne Klētniece – Sika un Edgars Pujāts, kuri dzeju lasīs vācu un latviešu valodās.

Modris Zihmanis ir viens no pazīstamākajiem Liepājas dzejniekiem, Latvijas Rakstnieku savienības biedrs.

Iesaistījies skolu jaunatnes pretošanās kustībā, bet 1948. gadā – nacionālo partizānu apvienībā. Kritis čekas gūstā, nāvessods aizvietots ar 25 ieslodzījuma gadiem, no kuriem lēģeros un cietumos aizvadīti 15 gadi.

Nelegālā literārā darbība kopš 1950. gada. Pēc atgriešanās Latvijā pie iestājeksāmenu kārtošanas LVU netiek pielaists, arī ceļš uz publicēšanos slēgts. Strādājis ”Liepājas Metalurgā”, publicēšanās iespēja sākot ar Atmodas gadiem. Laika gaitā izdoti četri dzejas krājumi un četri krājumi prozas, kopkrājumi.

Aija Kopštāle,
Liepājas pārstāvniecības Rīgā atbildīgā sekretāre

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz