Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs jaunās koncertzāles akustiku vērtē kā bezprecedenta

Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs jaunās koncertzāles akustiku vērtē kā bezprecedenta
Foto: Publicitātes
06.11.2015 12:22

LETA

Jaunās koncertzāles “Lielais dzintars” akustika ir bezprecedenta veikums, kas ļaus mūziķiem strādāt visaugstākajā pasaules līmenī, tomēr pierast pie tik jauna tipa akustikas nav vienas dienas un pat nedēļas jautājums, tāpēc orķestrī pirms atklāšanas koncertiem jūtams neliels stress. To intervijā “Rietumu radio” atzina Liepājas Simfoniskā orķestra direktors Uldis Lipskis.

“Akustikas kvalitāte ir bezprecedenta, un tā mūs ļoti spiedīs turpināt izaugsmi, jo pieprasa filigrānu spēli,” sacīja Lipskis. “Baznīcās akustika reizēm ļauj nedaudz paņemt tīri uz emocijām, taču šeit katram mūziķim jāspēlē kā kompaktdiskā – visi visu dzird, un atbildība palielinās.”

Lipskis arī uzsver, ka ļoti daudzās zālēs ir akustiskās bedres, kurās “nedrīkst pirkt biļeti, jo tajās neko nevar dzirdēt”, kamēr “Lielajā dzintarā” šādas problēmas ir novērstas un koncertu apmeklētāji vienlīdz labi mūziku var klausīties jebkurā zāles vietā.

Kā ziņots, šodien svinīgi atklās jaunās Liepājas koncertzāles lielo zāli. Atklāšanas koncertā skanēs komponistu Agra Engelmaņa, Ērika Ešenvalda un Ludviga van Bēthovena skaņdarbi.

Lielās zāles atklāšanas koncerta programma skanēs divas reizes – šodien pulksten 19:00 plašākai publikai un 7.novembrī lūgtajiem visiem, kuri līdzdarbojušies koncertzāles tapšanā. Lielās zāles atklāšanā 7.novembrī piedalīsies arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, eksprezidente un Liepājas koncertzāles patronese Vaira Vīķe-Freiberga un citi lūgtie viesi.

Koncertzāles atklāšanas koncertu šodien pulksten 19:00 tiešraidē translēs Latvijas Radio 3 programmā “Klasika”, savukārt rīt, 7.novembrī, pulksten 22.25 koncerta ierakstu būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas 1.kanālā.

Koncertzāle uzbūvēta Liepājā, Radio ielā 8. To projektējis austriešu arhitekts Folkers Gīnke. Koncertzāles arhitektoniskā koncepta pamatā ir Liepājas simbols – dzintars.

Vairāk nekā 14 000 kvadrātmetru plašajā astoņu stāvu ēkā ir trīs koncertzāles: lielā zāle ar 1010 skatītāju vietām, kamerzāle ar 200 vietām un eksperimentālā skatuve ar 150 vietām.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz