Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas skolēni Dziesmu un deju svētkiem gatavi

Liepājas skolēni Dziesmu un deju svētkiem gatavi
30.06.2010 07:00

Vairāk nekā 700 Liepājas bērnu un jauniešu kopā ar saviem pedagogiem gatavi X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, informē Liepājas bērnu un jaunatnes centra (BJC) struktūrvienības “Spārni” vadītāja un svētku koordinatore Mārīte Tarziera.

Šonedēļ Dziesmu svētku sagatavošanas darba grupas sēdē svētku rīkotāji pārrunāja pēdējās detaļas saistībā ar došanos uz gaidāmajiem svētkiem.

Dziesmu un deju svētkos No Liepājas Dziesmu un deju svētkos piedalīsies 719 dalībnieki, kas ir par pussimtu vairāk nekā iepriekšējos svētkos. Pilsētu pārstāvēs 31 kolektīvs – seši tautisko deju kolektīvi, desmit kori, divas mūsdienu deju grupas, BJC struktūrvienības “Vaduguns” vokālais ansamblis “Gaismiņa”, folkloras kopa “Ķocis”, divi vizuālās un lietišķās mākslas kolektīvi, jaunie amatnieki, biedrība “Dižvanagi” u.c.

Svētku rīkotāji uzsver, ka liepājnieki smeļ savu spēku no vēja, jūras un mūzikas – Liepāja ir daudzu Latvijā slavenu mūziķu šūpulis, pilsēta lepojas ar savām īpašajām tradīcijām.   

Pirmie uz Rīgu 6. jūlijā dosies četri tautas deju kolektīvi – divi no BJC, pa vienam no 8. vidusskolas un Ezerkrasta sākumskolas.

Lielākais Liepājas kolektīvs svētkos būs Valsts 1. ģimnāzijas jauktais koris ar 80 dalībniekiem, bet Liepājas 2. vidusskolu fotopraktikumā pārstāvēs tikai viens dalībnieks. Koru karos 7. jūlijā Rīgas Latviešu biedrības namā vienīgie no Liepājas piedalīsies BJC jauniešu kora studija Ilzes Valces un Andra Mockus vadībā.

Liepājnieki var lepoties arī ar to, ka viens no trijiem zīmējumiem “Ar vilciņu Rīgā braucu…”, kurš rotā Dziesmu svētku vides stendus lielākajās Latvijas pilsētās, ir tapis Liepājas Kristīgajā sākumskolā skolotājas Ievas Strazdes vadībā. Savukārt Liepājas BJC informatīvā izdevuma “Skrejceļš” dziesmu svētku speciālizdevums iesniegts projektam ”Mantojums”.

Par Liepājas svētku dalībnieku gājiena izkārtojumu un vizuālo izskatu rūpēsies Liepājas 10. vidusskolas skolotājs Valdis Līguts, kuram jau ir četru dziesmu svētku pieredze gājiena veidošanā, kā arī BJC metodiķe Vineta Bērziņa. Liepājas delegācija būs viena no lielākajām, tā būs jāizkārto pavisam 120 rindās – pa sešiem cilvēkiem katrā. Liepājniekus pavadīs un uzmundrinās Jūras spēku pūtēju orķestris.

Par Liepājas gājiena noformējumu apvienojumā ar svētku galveno ideju – ”zaļo kodu” piedomā arī katrs no kolektīviem. Tas būs īsti liepājnieciskā garā – vienkāršs, tautisks, ar lauku ziedu pušķiem no apkaimes pļavām.

Liepājas kolektīvu aizvizināšanai uz svētkiem būs nepieciešams pavisam 21 autobuss. Visi svētku dalībnieki ir arī cilviltiesiski apdrošināti apdrošināšanas akciju sabiedrībā ”Balta”, taču dziesmu svētku organizatori aicina vecākus un pedagogus vēlreiz mājās pārrunāt drošības jautājumus ar bērniem.

Gunta Jākobsone,
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz