Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē muzicēs ērģelniece Kristīne Adamaite un soprāns Iveta Apine

31. jūlijā koncertciklā “Mūzika dievnamam” Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē viesosies ērģelniece Kristīne Adamaite, programmu veidojot duetā ar soprānu Ivetu Apini, informē koncerticikla producents Gundars Venens.

Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē muzicēs ērģelniece Kristīne Adamaite un soprāns Iveta Apine
Foto: Vineta Jaunzeme
29.07.2022 01:24

liepajniekiem.lv

Viņu izvēlētajā programmā iekļauti vairāki J. S. Baha skaņdarbi un latviešu komponistu – I. Zemzara, J. Mediņa, R. Dubras, R. Jermaka un E.Ešenvalda mūzika.

Ērģeļspēles maģistre Kristīne Adamaite meistarību papildinājusi arī pie pasaulē atzītiem pedagogiem – Hansa Ula Eriksona, Leo Krēmera, Jona Laukvika, Gija van Shonhovena, Kristofera Stembridža. u.c.

2014. gadā viņa ieguvusi ”Lielās mūzikas balvu” kategorijā “Par izcilu darbu ansamblī”. Uzstājusies ar Latvijas Radio kori, Valsts akadēmisko kori ”Latvija”, Rīgas Doma meiteņu kori, jauniešu koriem ”Kamēr…” un ”Balsis”, kā arī mūziķiem Kristīni Gailīti, Krišjāni Norveli, Ievu Paršu, Ēriku Kiršfeldu u. c.

Pirmatskaņojusi Riharda Dubras, Maijas Einfeldes, Ērika Ešenvalda, Georga Pelēča, Pētera Vaska un citu komponistu jaundarbus. Ierakstījusi divus CD ar izcilo saksofonistu Arti Sīmani, kā arī piedalījusies ierakstos ar Valsts akadēmisko kori ”Latvija” Māra Sirmā un Hermana Engelsa vadībā.

2012. gadā klajā nācis ieraksts ”Mūzika Rīgā 1570–1800” uz Ugāles baznīcas vēsturiskajām ērģelēm.

Soprāna Ivetas Apines muzicēšana vairāk saistīta ar kora mūziku. Viņa darbojusies Valsts akadēmiskajā korī “Latvija” un Latvijas Radio korī kā mūziķe un soliste. Paralēli dziedājusi vokālajā ansamblī “Putni”, kā arī senās mūzikas ansamblī “Ars Antiqua Rīga”, atskaņojot 16. un 17. gs. mūziku.

Soliste meistarību pilnveidojusi gan klasiskajā žanrā, gan virstoņu un mikrotoņu, gan tautiskajā dziedāšanas manierē, tomēr visvairāk I.Apine izpaudusies vokāli liriskajā dziedāšanas manierē.

Māksliniecei izveidojusies laba sadarbība ar tenoru Jāni Kurševu, kopīgi dziedot garīga satura skaņdarbus dažādu konfesiju dievkalpojumos. Ar savu skanīgo balsi Iveta Apine pieskandinājusi baznīcas, katedrāles un koncertzāles Latvijā, kā arī citviet pasaulē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz