Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātra kopbilde pašlaik ir vienīgais ierastais un paredzamais notikums

Liepājas teātra kopbilde pašlaik ir vienīgais ierastais un paredzamais notikums
Foto: Ģirts Gertsons
29.07.2020 06:00

Linda Kilevica

"Kurzemes Vārds"

Vakar uz tradicionālo sezonas sākuma fotografēšanos un sapulci kopā sanāca Liepājas teātra kolektīvs. Kopbilde pašlaik ir vienīgais ierastais un paredzamais notikums, jo teātra turpmākā darbība atkarīga no pagaidām nekonkrētiem valsts un Liepājas pašvaldības solījumiem.

“Šodien sazinājāmies ar Kultūras ministriju un vaicājām, kur ir aizkavējusies formula, kas mums jāaizpilda, lai aprēķinātu nepieciešamo finansējumu. Saņēmām atbildi, ka viņiem diemžēl šobrīd daudzi darbinieki ir atvaļinājumā un dokumentu mums atsūtīšot nedaudz vēlāk.

Es pat nezinu, vai šāda atbilde vēl prasa kādus komentārus,” pastāsta Liepājas teātra valdes locekle Eva Ciekurze. Teātra vadība jau varot nosaukt visus skaitļus, taču ministrija atbalstu pārējiem teātriem rēķinājusi pēc īpaša formulāra un tādu gaidot arī no liepājniekiem. “Mēs neesam atvaļinājumā, esam gatavi ļoti ātri reaģēt un iesniegt aprēķinus,” viņa saka.

Šai pašā dienā Ministru kabinets apstiprinājis jaunu regulējumu distancēšanās prasībām kultūras iestādēm. No 1. augusta vairs nebūs jānodrošina četri kvadrātmetri vienai personai, bet blakus sēdvietās varēs atrasties ne vairāk kā divas personas, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, un ne vairāk kā četras personas no vienas mājsaimniecības. “Tas, protams, ievērojami uzlabo situāciju. Iepriekšējā scenārijā pa visu lielo zāli varējām izvietot 108 skatītājus, tagad, visticamāk, – divreiz vairāk. Aizpildot pusi zāles, jau rodas emocionāla gatavība strādāt,” atzīst E. Ciekurze.

“Es jau diži neesmu bijusi prom,” uz jautājumu par sajūtām, atgriežoties darbā, atbild aktrise Karīna Tatarinova. “Darbi jau visu laiku turpinājās, bija saistībā ar radioteātri. Bet foršas sajūtas, protams.”

Liepājnieks, videomākslinieks un scenogrāfs -8 sociālajā vietnē Facebook izveidojis īpašu rāmīti “Es esmu Liepājas teātris” un aicina visus, kam svarīgs Liepājas teātris, uzlikt savai profila bildei šādu rāmi, tādējādi vēstot, cik nozīmīga ir šī iestāde un cik daudz būtu to, kas skumtu, ja tās kādu dienu vairs nebūtu. Daudzi cilvēki no visas Latvijas šādā veidā jau pauduši atbalstu teātrim.

Jau rakstījām, ka pašvaldības pārziņā esošais Liepājas teātris ir vienīgais, kas nav saņēmis finansiālu atbalstu no valsts Covid-19 nodarīto zaudējumu segšanai. Liepājas dome augustā lems par iespēju palīdzēt pilsētas uzņēmumiem, teātris cer uz vēl vienu tikšanos ar Kultūras un Finanšu ministrijas pārstāvjiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz