Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātris viesosies Valmierā; valmierieši – Liepājā

Liepājas teātris viesosies Valmierā; valmierieši – Liepājā
11.02.2013 12:42

Atslēgvārdi

Nu jau ierasts, ka pavasarī Valmierā viesojas Liepājas teātris. Arī šogad nebūs izņēmums – no 3. līdz 7. aprīlim valmierieši varēs noskatīties četras dažādas izrādes, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Mazajiem skatītājiem un viņu vecākiem būs iespējams noskatīties muzikālo izrādi ”Pelnrušķīte”, kuru pēc J. Švarca kinoscenārija iestudējis Leons Leščinskis. Tiks piedāvāta Dž.Dž.Džilindžera iestudētā melodrāma par kaislību postošo dabu – ”Sods un noziegums” (krievu dramaturga Leonīda Andrejeva luga ”Katrīna Ivanovna”). Komēdiju mīļotājiem – komiska parodija ”Atsaldētais” – savu versiju par to, kā dzīvo ebreji 21.gadsimtā, piedāvā režisors Dž.Dž.Džilindžers.

Savukārt viesizrādes noslēgsies ar lirisku, smeldzīgu un emocionālu izrādi par Čaka daiļrades un dzīves līkločiem – likteņdrāmu ”Spēlē, Spēlmani!”, kuru iestudējis režisors Valdis Lūriņš. Jāpiebilst, ka par Čaka lomu aktieris Kaspars Kārkliņš saņēmis 2010./2011. gada ”Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā ”Gada jaunais skatuves mākslinieks”.

Biļetes iespējams iegādāties Valmieras Drāmas teātrī, ”Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski – www.bilesuparadize.lv.

Savukārt no 4. līdz 7. aprīlim Valmieras drāmas teātris ar trīs dažādiem iestudējumiem – ”Emīls un Berlīnes zēni”, ”Līgava bez pūra” un ”Bezkaunīgi veči” viesosies Liepājas teātrī, informē Valmieras teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Peļņika.

Ceturtdien, 4.aprīlī plkst. 11.00 un 14.00 Valmieras teātris iepriecinās bērnus ar pazīstamā vācu rakstnieka Ēriha Kestnera darbu ”Emīls un Berlīnes zēni” (rež. Varis Brasla).

Berlīnē sastopas puikas no atšķirīgiem sociālajiem slāņiem un ar dažādu dzīves pieredzi, bet tāpēc jau viņi nerisina nopietnas pieaugušo pasaules problēmas! Nebūt ne – Emīls no Neištates pilsētiņas, iebraucis Berlīnē un pa ceļam vilcienā apzagts, neuzdrīkstas meklēt policijas palīdzību, jo viņam ir savs ”labo darbu” saraksts dzimtajā pilsētā. Tā vietā, lai nodarbinātu kārtības sargus, puika sapulcē ap sevi veselu detektīvu komandu, kas izseko un notver noslēpumainu kungu katliņcepurē un iekļūst pat preses slejās.

5.aprīlī plkst. 19.00 un 6.aprīlī plkst. 13.00 pēdējā režisora Oļģerta Krodera iestudētā izrāde ”Līgava bez pūra”. ”Lugā ir ļoti mūsdienīgs motīvs – varoņu pilnīgā pārliecība, ka nauda nosaka visu. Ļoti aplams pieņēmums, kas beigās daudzus arī iznīcina,” uzskata režisors.

Bet 7.aprīlī plkst. 13.00 un 18.00 latviešu emigrācijas komēdija 2 cēlienos ”Bezkaunīgie veči” (rež. Reinis Suhanovs, Jānis Znotiņš), kas vēsta trīs latviešu vīriem, kuriem savulaik nācās pamest Latviju un kuri tagad vada savas vecumdienas Kalifornijā. Viņu vaļasprieki un attiecības, konflikti ar bērniem, kas uzsūkuši jaunās mītnes zemes ieražas un valodu, mēģinājumi saglabāt latvietību ļoti atgādina mūsdienu ekonomisko emigrantu dzīvi.

Biļetes var iegādāties Liepājas teātra kasēs (63422406; 26117999; 26550223) un internetā: www.bilesuparadize.lv.

Andra Gertsona foto

Izrāde “Atsaldētais”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz