Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Universitātē atklāts projekts “Baltu vienotība zem saules”

Liepājas Universitātē atklāts projekts “Baltu vienotība zem saules”
18.02.2010 16:44

Šodien, 17. februārī, plkst. 12:00 Liepājas Universitātē notika projekta “Baltu vienotība zem saules” (“The Unity of the Balts under the Sun”) atklāšana. Projekta atklāšanas pirmā daļa notika Liepājas Universitātes galvenajā ēkā Lielā ielā 14, 203. telpā. Atklāšanas otrā daļa notika Kuršu ielā 20, 301. un 302. telpā plkst. 15:00.

Projekts ir kopīgs Šauļu Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Liepājas Universitātes studentu nometņu, festivālu un konferenču cikls. Universitāšu mākslas un teātra kolektīvi, kā arī studentu kopienas aktīvi darbojas un piedalās sava  reģiona kultūras dzīvē, tomēr maz zina par tuvāko kaimiņzemju kultūru un kopējo Baltu vēsturisko identitāti.

Šī projekta mērķis ir attīstīt trīs universitāšu akadēmisko jauniešu kopienu pārrobežu sadarbību, saglabāt un atjaunot Baltijas valstu tradīcijas, kultūru, uzlabot kultūras un akadēmisko notikumu kvalitāti, Kurzemes, Zemgales un Šauļu reģionos, izmantojot mākslas un radošās iniciatīvās.

Projekta aktivitātes un rezultāti – tiks organizētas 2 starptautiskās studentu nometnes (Jelgavā un Liepājā), sniedzot zināšanas par Baltu kultūras dažādiem aspektiem un attīstot studentu mākslinieciskās prasmes 3 pārrobežu teātra un folkloras festivālos (teātra festivāls “Zem saules” un “Baltu dienas” festivālā “Studentu pavasaris” Šauļos, “Baltijas pēcpusdiena” festivālā “Studentu dienas” Jelgavā), paaugstinot informētību par Baltu identitāti; starptautiska studentu zinātnes un mākslas konference Liepājā; nobeiguma seminārs par projektu, rezultātu prezentācija un diskusija par turpmāku pastāvīgu pārrobežu sadarbību jomā – kopīgs Baltu kultūras un vēstures mantojums.

Tuvākā projekta aktivitāte – ziemas radošā nometne “Balti zem saules” Jelgavā notiks no š.g. 22. līdz 26. februārim.

Projekta vadošais partneris ir Šauļu Universitāte. Projekta partneri – Liepājas Universitāte un Latvija Lauksaimniecības universitāte. Projekta kopējais budžets ir 187 839 EUR (85% finansē ES, 15% – valsts līdzfinansējums), no kura Liepājas Universitātes līdzfinansējums ir 55 983 EUR. Projekta ilgums – 18 mēneši,  no 2010. gada janvāra līdz 2011. gada jūnijam.

Projektu sagatavoja Šauļu Universitātes studiju daļas vadītāja asociētā profesore Laima Liukineviciene, Starptautisko studiju vecākā speciāliste Gintare Krenciute un Aleksandra Asmontiene, vecākā menedžere Oksana Mejere un galvenā koordinatore Ingrīda Simonaitiene sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Liepājas Universitāti.

Projekta vadošās partneriestādes projekta menedžeris – Starptautisko studiju vecākā speciāliste Gintare Krenciute (tālr. nr 370 628 33.465, e-pasts gintare.k @ cr.su.lt).

Projekta koordinatore no Liepājas Universitātes – Mākslas un dizaina katedras vadītāja Inta Klāsone (tālr. nr 371 634 21.129, e-pasts inta.klasone @ liepu.lv).

Projekta administrators no Liepājas Universitāte – Mākslas un dizaina katedras lektore Inese Orlovska (Tālr. No 371 634 83.491, e – pasts [email protected]).

Ieva Meniķe,
SA daļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz