Svētdiena, 12. maijs Valija, Ina, Ināra, Inārs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki aktīvi gatavojas X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

Liepājnieki aktīvi gatavojas X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem
24.03.2010 16:22

Ceturtdien 25. martā plkst. 13.00 Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā notiks pilsētas skolu koru kopmēģinājums, lai sekmīgi sagatavotos X Skolu jaunatnes dziesmu svētku atlases skatei, kas notiks 10.maijā.

Kopmēģinājumu vadīs Liepājas skolu jaunatnes koru virsdiriģents Jēkabs Ozoliņš, bet mēģinājumā piedalīsies un ar audzēkņiem strādās arī X Skolu jaunatnes dziesmu svētku virsdiriģents  Mārtiņš Klišāns.

Veiksmīgi un ar labiem rezultātiem tikko noslēgusies arī Liepājas pilsētas izglītības iestāžu tautisko deju kolektīvu atlases skate, kuru vērtēja ļoti stingra un profesionāla žūrija – horeogrāfe Baiba Šteina, horeogrāfi Agris Daņiļēvičs, Olga Freiberga, Ilze Mažāne, Lita Freimane.

Skatē piedalījās pavisam 13 deju kolektīvi. Visaugstāko punktu skaitu ieguva abi Bērnu jaunatnes centra struktūrvienības ”Vaduguns” deju kolektīvi Valdas Grīnfeldes vadībā. Tikai nedaudz atpalika BJC struktūrvienības ”Spārni” deju kolektīvi, kurus vada Inga Papirte – 7.-9. un 10. -12. klašu kolektīvs ”A+G” ieguva 1.pakāpes diplomus. Tāpat ļoti labus rezultātus un 1. pakāpes diplomus ieguva Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra 5.-6.klašu deju kolektīvs ”Krustiņi”, Liepājas Būvamatniecības vidusskolas deju kolektīvs, 8.vidusskolas deju kolektīvs.

2. pakāpes diplomus saņēma: Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5.vidusskolas kolektīvi ”Jumītis”, Liepājas 15.vidusskolas deju kolektīvi, Liepājas Ezerkrasta sākumskolas deju kolektīvs,  Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra deju kolektīvs ”Kvēle”. Žūrijas komisija atzinīgi novērtēja skolotāju darbu un izteica vēlējumu rosināt visu vecumu audzēkņus iesaistīties tautisko deju grupās, lai arī nākotnē mums netrūktu iznesīgu un staltu jauniešu, kas prot tautas dejas izdejot un nodot tautas kultūras tradīcijas nākamajām paaudzēm. Tagad atliek liepājniekiem turēt īkšķus par to, lai 6. jūlijā visi kolektīvi varētu piedalīties X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.

Dziesmu svētkiem no Liepājas gatavojas vairāk nekā 1000 dalībnieki, pēc atlases kārtām noskaidrosies tie 650 dalībnieki, kuri pārstāvēs Liepāju X Latvijas skolēnu dziesmu un deju svētkos.

Ceļš uz dziesmu svētkiem ir nepārtraukts process un pirms svētkiem sadarbībā ar pilsētas Kultūras pārvaldi notiks Liepājas skolēnu dziesmu un deju svētki 29. un 30. maijā, kas būs kā ģenerālmēģinājums pirms lielās Dziesmu svētkus skatuves.

Gunta Jākobsone,
Liepājas domes s
abiedrisko attiecību speciāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz