Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki pret skauģiem un burvjiem

Liepājnieki pret skauģiem un burvjiem
25.06.2011 07:05

Atslēgvārdi

Koncertestrāde “Pūt, vējiņi!” bija tā vieta Liepājā, kur Līgo vakarā visskaļāk skanēja līgodziesmas, dančos kājas izlocīja vislielākais ļaužu pulks, dega vislielākais ugunskurs un tika veikti arī dažādi maģiski rituāli, lai nodrošinātu veiksmi un izdošanos visam nākamajam gadam.

Kāds nezināms labvēlis bija parūpējies par brīvdabas sarīkojumam piemērotiem laika apstākļiem, pārējais viss bija uz pašu apmeklētāju un dalībnieku pleciem. Un šķita, ka visi ar saviem uzdevumiem tika galā godam.

Latviešu, krievu, lietuviešu, vācu, dāņu un angļu valoda, iespējams, nebija vienīgās, kas līgovakarā bija dzirdamas koncertdārzā “Pūt, vējiņi!”. Vairāki simti liepājnieku bija izvēlējušies līgot kopā ar tautas deju ansambli “Līgo” no Rīgas un tā māksliniecisko vadītāju horeogrāfu Jāni Purviņu, Liepājas Tautas deju ansambli “Rucavietis” un “Vaduguns”, vokālās studijas “Gaismiņa” dalībniekiem, kapelu “Līvas ciema muzikanti” un grupu “Klaidonis” ar jauno dziedātāju Eviju Sloku.

Vakars sākās ar īpaši Līgo svētkiem veidotu horeogrāfisku uzvedumu “Jāņu nakti gunis dega” (horeogrāfs Jānis Purviņš, Sniedzes Grīnbergas mūzika), kas turpinājās ar uzvedumu “Viņš bučojis man'”, kur jaunu ļaužu mīlestību Jāņa Purviņa, Aijas Baumanes un citu autoru dejās, Raimonda Paula ziņģēs un latviešu tautasdziesmās kopā ar tautas deju ansambli “Līgo” izrādīja liepājnieki.

Koncertdārzā sanākušajiem īpaši nozīmīgs likās jāņuguns iedegšanas mirklis. Pirms tā “Līvas ciema muzikanti” rosināja saulrietu sagaidīt, visiem kopā dejojot, un, ja sākumā ļaudis bija mazliet kautrīgi, tad pamazām vien liepājnieku aktivitāte palielinājās, un drīz jau viss laukums ap ugunskuru bija dejotāju pilns.

Visaktīvākie dancotāji, protams, bija paši mazākie. Kautrīgākie sēdēja maliņā un piesita kāju līdzi mūzikas ritmam. Starp apmeklētājiem bija gan ģimenes pilnā skaitā, gan vecvecāki ar mazbērniem, draugu bariņi un rokās sadevušies dažādu vecumu pāri. Skanot latviešu tautas dziesmai “Lai bij` vārdi, kam bij` vārdi”, vakara galvenais Jānis, tautas deju ansambļa “Līgo” vadītājs Jānis Purviņš, neilgi pēc pulksten desmitiem iededza lielo Jāņu ugunskuru, kas dega līdz pat rītam.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 25. jūnija numurā.
 #kvards-20110625-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz