Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki Valsts kultūrkapitāla fondā

Liepājnieki Valsts kultūrkapitāla fondā
17.04.2010 07:00

Atslēgvārdi

Apstiprināti jauni Valsts kultūrkapitāla fonda ekspertu komisiju locekļi, kas darbu sāks ar 10. maiju.

Divās komisijās darbosies arī liepājnieki – Valsts Liepājas Simfoniskā orķestra izpilddirektore Dace Bluķe strādās Mūzikas un dejas mākslas nozares komisijā, bet Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins darbosies Teātra mākslas nozares komisijā. Apstiprināti arī Filmu mākslas, Kultūras mantojuma nozares, Literatūras nozares, Dizaina un arhitektūras nozares, Tradicionālās kultūras nozares un Vizuālās mākslas nozares ekspertu komisijas. Nozaru ekspertu komisiju priekšsēdētāji, ko izraudzīsies tuvākajā laikā, saskaņā ar likumu ir VKKF padomes sastāvā, bet VKKF padomes priekšsēdētāju ievēlēs pēc padomes sastāva apstiprināšanas Ministru kabinetā.

Pirmais ekspertu darbs būs šā gada otrajā kultūras projektu konkursā iesniegto pieteikumu izvērtēšana, un VKKF vērš uzmanību arī uz vairākām izmaiņām − nozares ir definējušas tām atbilstošos projektu veidus, ir izveidota jauna nozare “Dizains un arhitektūra”, kā arī vairs nav iespējams iesniegt projektus “Starpnozarē”, jo šī nozare ir likvidēta. “Projektu veidi, ko līdz šim izskatīja “Starpnozares” ekspertu komisija, ir sadalīti starp pārējām nozarēm, piemēram, ar bibliotēkām saistītos projektus izskatīs “Literatūras nozare”, ar arhīviem – “Kultūras mantojums”, ar dzīvesstāstu pētniecību − “Tradicionālās kultūras nozare”,” norāda fonda preses sekretāre Jana Rudzīte. Viņa arī piebilst, ka saskaņā ar izmaiņām konkursa nolikumā vienu un to pašu projektu var iesniegt tikai vienā nozarē, bet atsevišķos starpdisciplināros projektus turpmāk vērtēs visa VKKF padome.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz