Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liriskā komēdija “Ar būdu uz baznīcu” jaunā muzikālā brīvdabas uzvedumā

Liriskā komēdija “Ar būdu uz baznīcu” jaunā muzikālā brīvdabas uzvedumā
13.05.2008 10:17

0

Atslēgvārdi

Ar Liepājas Kultras pārvaldes atbalstu Liepājā 13.jūnijā 19.00 koncertdārzā ”Pūt vējiņi” būs skatāma Paula Putniņa slavenā luga ”Ar būdu uz baznīcu”, informē izrādes veidotāji. Ar dramaturga laipnu piekrišanu, Vara Vētras režijā izrādei tapis jauns muzikālais materiāls. Liriskajai komēdijai izvēlētas gan populāras dziesmas, gan tapušas jaunas melodijas, sadarbojoties Lailai Ilzei Purmalietei un grupai ”Credo”.

Paula Putniņa lugai ”Ar būdu uz baznīcu” komentārus nevajag, to skatītājs joprojām labi atceras, mīl, gaida.. Izrāde būs īpaši gaidīts notikums, jo daudziem skatītājiem spilgtā atmiņā ir uzvedums Latvijas Nacionālajā teātrī ar Antru Liedskalniņu galvenajā lomā, kur tieši pirms 20 gadiem notika vairāk nekā 300 izrādes. Jauniestudējumā galvenā loma uzticēta Olgai Dreģei, kura šogad svin apaļu jubileju un skatītāju dāvātās mīlestības ziņā ir viena no vispopulārākajām aktrisēm.

Latvijā milzu popularitāti ir iemantojušas brīvdabas izrādes. Skatītājs vēlas baudīt aizraujošu, muzikālu, krāšņu un reizē viegli uztveramu izrādi, kurā piedalās populāri aktieri un mūziķi. Tieši tādēļ izrādes veidotāji – ”Meistaru teātris”- izvēlējās Paula Putniņa lugu ”Ar būdu uz baznīcu” brīvdabas uzvedumam, kas iekļauts XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētku programmā.

Pēc ilgāka laika posma skatītāju priekšā kā režisors stājas Varis Vētra. Izrādē ”Ar būdu uz baznīcu” ir ievītas populāras latviešu dziesmas un jaunas oriģināldziesmas, kuru autori ir Laila Ilze Purmaliete un grupa ”Credo”. Sniedzot augsta līmeņa muzikālas izrādes noformējumu, uzvedumā skanēs ”dzīvais” pavadījums grupas ”Credo” izpildījumā.

Lugas ideja

Vara Vētras režijā uzvedums ir veidots, nekopējot iestudējumu Latvijas Nacionālajā teātrī.  Režisors lugā ir atradis daudz interesanta materiāla, kas aktuāls arī šodien, jo, mainoties varai un laikiem, cilvēks nav mainījies – vienmēr būs tādi, kas dzīvo ar sirdi un tādi, kuri funkcionē likumā noteiktajos rāmjos, kā arī būs smieklīgi pārpratumi un smeldzīgas sirdssāpes. Vienmēr līdzās lieliem ideāliem pastāvēs sīkais un savtīgais, mūžīgs būs konflikts starp tiem. Lugā ”Ar būdu uz baznīcu” ir daudz spilgti tipāži, kuri izraisa smaidu par Latvijas šodienu un padomju laikiem, uzrunās skatītāju, ļaujot tam atpazīt sevi, vidi sev apkārt un norises sabiedrībā. Arī tagad, gluži tāpat kā padomju laikos, paralēlās pasaulēs risinās pie varas esošo un vienkāršo cilvēku dzīves.Varis Vētra lugu salīdzina ar populāro krievu kinofilmu ”Likteņa ironija jeb Vieglu garu”.

Paula Putniņa luga ”Ar būdu uz baznīcu” risina kolhoza (sasaucas ar mūsdienu ražošanas uzņēmumu) ikdienas problēmas, kas ir radušās vadītājiem, neizprotot atbildības slieksni, ka svarīgs ir ne tikai rezultāts, bet arī process, kādā tas tiek sasniegts, un nav aizmirstams cilvēks, kas to visu veido. Izrādes darbības degpunktā ir kolhoza priekšsēdētāja – Timrāna (Jānis Reinis) un naivas, ideālistiskas teļkopes Okolokolakas (Olga Dreģe) sadursme. Vēloties novērst uzmanību no nepilnībām saimniekošanā, teļkopi ievēl par deputāti, reizē ar to sākas pilnīgas jukas ierastajā dzīvē. Vienkāršā teļkope uztver atbildību kā tautas pārstāve ļoti nopietni un ierosina kulturālus projektus, kā piemēram, pamestas baznīcas un reiz nopostītās pils atjaunošanu. Tas viss rada komiskas situācijas, kuras aizkustinošas dara mīlestības tēma.

Izrādes ”Ar būdu uz baznīcu” nozīmību un nepieciešamību ir atzinušas visas pilsētu domes, kurām piedāvāts atbalstīt lugas izrādīšanu. Ēdināšanu izrādes apmeklētājiem nodrošinās muzikālais restorāns – klubs ”Fīlings”.

Biļetes nopērkamas “Latvijas pirmajā rokkafejnīcā”, Stendera ielā 18/20 , no plkst. 10:00 līdz 22:00 un tikai līdz 1.jūnijam būs pieejamas biļetes arī par Ls 4,-. Vēlāk dārgāk!

No 18.maija biļetes būs nopērkamas arī Latviešu biedrības nama kasē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz