Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Māksla skatlogos. Liepājas publiskajās bibliotēkās skatāmas vairākas izstādes

Liepājas publiskajās bibliotēkās apmeklētājiem skatāmas vairākas izstādes – gan literatūras, gan mākslas darbu, gan fotogrāfijas. Redakcija izceļ tikai dažas no daudzveidīgā piedāvājuma.

Māksla skatlogos. Liepājas publiskajās bibliotēkās skatāmas vairākas izstādes
Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas skatlogos eksponētā mākslinieces Gintas Stavrovskas izstāde ir veltīta Liepājas dzimšanas dienai. (Foto: Egons Zīverts)
11.03.2022 06:00

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas (LCZB) skatlogos Zivju ielā 7 vērojama gleznotājas Gintas Stavrovskas darbu izstāde “… mēs tiksimies martā…”. Mākslinieces gleznas arvien iepriecina skatītājus ar viņai raksturīgo vieglumu, dabas košumu un dzīvotspēku. Šajā pārmaiņu un pārbaudījumu laikā māksliniece paliek uzticīga savam stilam.

Arī pelēkajās debesīs, vētrās un lietū G. Stavrovska atrod pa kādam priecīgākam krāsu tonim, gaismiņai, atspīdumam.

“Ziema neizbēgami atkāpsies, bet atlikušās tumšās dienas lai mums palīdz iekrāsot mākslinieces darbi,” cer izstādes veidotāji.

Māksliniece ir dzimusi Liepājā, beigusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu. G. Stavrovska izstādēs regulāri piedalās kopš 1999. gada. Ir bijušas personālizstādes Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā, Rīgā un citās pilsētās. Piedalījusies grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Vācijā un Itālijā.

LCZB filiālē, bibliotēkā “Libris”, aplūkojama Tautas fotostudijas “Fotast” izstāde “Ceļojums”. Šoreiz studiju pārstāv trīs fotogrāfi: Iveta Herbsta, Agris Klestrovs un Līga Ansone, kuriem ceļošana un citu kultūru iepazīšana ir ļoti tuva.

“Fotoaparāts ir ceļabiedrs, kas, tverot mirkļus, caur attēliem atklāj ne tikai skatus, līnijas un ritmus, bet arī pašu autoru personības un dažādos raksturus.

Fotogrāfu redzējums ir mainīgs un katram savs, tādas ir arī viņu fotogrāfijas – gan mierīgas un noslēpumainas, gan košas un kontrastainas,” norāda fotostudijā.

Izstāde būs apskatāma visu martu un aprīli bez maksas.

Koši un krāsaini, ar pavasara sajūtām sirdīs bērnu bibliotēkā “Vecliepājas rūķis” uzmirdzējuši Radošās pilnveides studijas “Mākslas Pasāža Radi” jauno mākslinieku darbi izstādē “Pavasaris klāt”. Tajā skatāmi vairāk nekā 50 darbu, kuri tapuši dažādās tehnikās. Šeit aplūkojama gan katra mazā mākslinieka interpretācija par pavasara portretu, gan pirmie pavasara vēstneši – putni, ziedi un tauriņi.

Jaunie mākslinieki ir dažāda vecuma. Mazākajiem ir tikai 4 gadi, bet vecākajam – 14 gadu. Darbi tapuši mākslas skolotāju Ilzes Elizabetes Romančenko un Maijas Lakstīgalas vadībā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz