Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslas vidusskola maijā aicina uz sesto “Zelta griezumu”

Mākslas vidusskola maijā aicina uz sesto “Zelta griezumu”
11.03.2013 10:04

Liepājas Mākslas vidusskola jau sesto gadu maijā organizēs pasākumu ”Zelta griezums”, informē tā rīkotāji. Šī gada ”Zelta griezums” tēma ir ”Identitāte”, kas simbolizē spēku un enerģiju, pašidentitāti – patības nepārtrauktības apziņu. Pasākuma ietvaros notiks konference, tiks atklātas izstādes, notiks diskusijas, absolventu sveikšana un prezentācijas.

Pasākuma ”Zelta griezums” ideja balstīta uz vēsturisko izcelsmi un ideāla principiem – harmoniskas proporcijas, kas ir visu mākslu un estētikas pamatā. ”Zelta griezums” tiek definēts kā ideāls samērs starp veselo un atsevišķo, starp veselo un tā daļām. Liepājas mākslas vidusskolas veselums veidojas no skolas absolventiem un to sasniegumiem, no kopīgām tradīcijām.

Šī gada pasākuma ”Zelta griezums” galvenā ideja ir akcentēt identitātes nozīmi katram personīgi, saistībā ar skolu, kur gūtas pirmās profesionālās iemaņas, ar pilsētu, reģionu, Latviju. Pasākuma ”Zelta griezums” galvenie mērķi ir:

veicināt sabiedrības informētību un izpratni par radošās industrijas nozīmi Latvijas attīstībā un Liepājas mākslas vidusskolas lomu tajā;

– veidot pozitīvu sabiedrības izpratni par izglītības nozīmi ilgtspējīgā attīstībā un lomu jauna speciālista, radošas personības izglītošanā un veidošanā;

– informēt sabiedrību par laikmetīgām tendencēm radošās industrijas jomā (mākslā, arhitektūrā un dizainā), inovatīvām tehnoloģijām, koncepcijām un risinājumiem;

– veicināt radošās industrijas attīstību Latvijā un augstvērtīgas kultūrvides izveidi.

Ne mazāk nozīmīgs ir pasākuma ”Zelta griezums” mērķis godināt Liepājas mākslas vidusskolas absolventu sasniegumus dažādās aktivitāšu jomās. Kā arī apzināt, novērtēt un popularizēt labākos speciālistus un uzņēmumus, kvalitatīvākos projektu risinājumus, profesionāli īstenotus projektus, izcilības.

Pasākuma ietvaros tiks organizēta konference ”Identitāte”, kurā piedalīsies vieslektori no Rīgas un Liepājas.

Pasākuma ”Zelta griezums” ietvaros Liepājas Mākslas vidusskolas zālē 3. maijā tiks atklāta skolas absolventes Līgas Ķempes gleznu izstāde, savukārt 9. maijā ”Big Fish” tiks atklāta konferences vieslektora Raimonda Cīruļa izstāde. Tiks atklāta arī skolas audzēkņu darbu izstāde.

Pasākuma mērķauditorija ir Mākslas vidusskolas absolventi, mākslinieki, Latvijas mākslas vidusskolu pasniedzēji, audzēkņi, bērnu mākslas skolu pasniedzēji no Kurzemes reģiona, Liepājas pilsētas vidusskolu vizuālās mākslas, darbmācības skolotāji, metodiķi, Liepājas pilsētas iedzīvotāji un viesi, mākslas interesenti.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz