Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslinieces Vijas Zariņas mākslas darbu izstāde “Mirkļa skaistums”

Mākslinieces Vijas Zariņas mākslas darbu izstāde “Mirkļa skaistums”
20.08.2008 12:24

No 22. augusta līdz 23. septembrim viesnīcas ”Promenade Hotel” galvenajā hallē būs skatāma pazīstamās latviešu mākslinieces Vijas Zariņas (1961) mākslas darbu izstāde ”Mirkļa skaistums”. Izstādes atklāšana un tikšanās ar autori 22.augustā pulksten 17. Vija Zariņa dzimusi 1961. gada septembrī Rīgā.

Profesionālo izglītību guvusi Latvijas Valsts Mākslas akadēmijā (1980-1986) pie profesora I.Zariņa. Diplomdarbs – ”Dziesmu svētku simtgade”, PSRS Kultūras ministrijas zelta medaļa. Kā arī PSRS Mākslas akadēmijas radošajā darbnīcā (1987-1989) profesora Ed. Kalniņa un B.Bērziņa meistardarbnīcās. No 1986. līdz 2003. gadam strādājusi par pedagogu Rīgas mākslas skolā, PSRS Mākslas akadēmijas radošajā darbnīcā un Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības katedrā par lektori un docenti. Pašlaik māksliniece Vija Zariņa ir Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības katedras asociētā profesore.

Izstādēs piedalījusies kopš 1993. gada. Personālizstādes – Latvijas pilsētās Rīgā, Daugavpilī, Madonā un Liepājā. Viņas darbi eksponēti grupu izstādēs gan aizokeānijas valstīs kā ASV, gan Eiropā – Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Beļģijā, Čehijā, Vācijā, Anglijā, Krievijā, u.c.

”Analizējot Vijas glezniecību, vispirms būtu jārunā par gleznu vizuālo strukturētību, turklāt to darot, noteikti būtu jāņem vērā tas, ka viņas gleznās vienlaikus atspoguļojas vairāku vizuālo struktūru loģika,” mākslinieci raksturo mākslas zinātnieks un mākslinieks Andris Teikmanis.

Vijas Zariņas jaunākajās gleznās nav daudz košu krāsu, taču tumšās krāsas ir siltas un nebiedē. Piemēram, gleznā ”Augusta nakts” var bezgalīgi raudzīties spožajās zvaigznēs, kamēr tās saplūst un pārņem visas naksnīgās debesis.

”Izstādei Liepājā izvēlējos dažādu gadu darbus, sākot no 1993. gada līdz 2008. gadam. Gleznas ir manas dziļi personīgās sajūtas daudzu gadu garumā. Mēs dzīvojam sapņojam un domājam tēlos. Mākslinieks ir tas, kas tos materializē uz audekla. It kā piefiksē mirkli.

Šajā izstādē skatītājs var izsekot līdzi, kā mainās rokraksts, tēmu loks, izvēlētie materiāli, faktūras, un kas ir tas, kas paliek nemainīgs no darba uz darbu. Daudzi izstādītie darbi ir reproducēti manā gleznu katalogā,” personālizstādi raksturo pati māksliniece.

Sintija Zīverte,
Viesnīcas ”Promenade Hotel” Pārdošanas un mārketinga vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz