Ceturtdiena, 9. maijs Klāvs, Einārs, Ervīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Māksliniekus aicina piedalīties vizuālās mākslas rudens kopizstādē

Māksliniekus aicina piedalīties vizuālās mākslas rudens kopizstādē
02.10.2009 12:04

No 30. oktobra līdz 22. novembrim Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16, paredzēta ikgadējā Liepājas vizuālās mākslas rudens kopizstāde.

Šī gada Liepājas mākslinieku kopizstādes vienojošā ideja ir ATKLĀSME, kad katrs sevī meklē atbildi uz jautājumiem – kas mēs esam šajā vietā, šajā pasaulē, kāda ir mūsu loma un ko mēs gribam.

Kā apzināties sevi kā Eiropas kopējās mākslas telpas neatņemamu un līdzvērtīgu sastāvdaļu. Izstādes pamatideja balstīta uz dažādu žanru, tehniku un izpildījumu vizuālās mākslas darbu skati ar mērķi fiksēt cilvēka iekšējos meklējumus kādā laika periodā caur visnotaļ atšķirīgu autoru darbiem.Liepājas mākslinieki iepriekš apliecinājuši nepieciešamību reizi gadā piedalīties kopīgā izstādē, lai apzinātu kopējo ainu, veicinātu profesionālās vizuālās mākslas attīstību pilsētā, sniedzot iespēju arī jaunajiem māksliniekiem pieteikt sevi plašākai auditorijai.

Liepājas un apkārtnes mākslinieki, kā arī tie, kas vairs nedzīvo Liepājā, bet sirdī jūtas tai piederīgi, aicināti no 19. oktobra līdz 26. oktobrim iesniegt darbus kopizstādei, atnesot uz Liepājas muzeju. Kopizstādes atklāšana paredzēta 30. oktobrī plkst. 17. Darbus izvērtēs profesionāla žūrija, kas piešķirs balvas par mākslinieciski augstvērtīgākajiem un interesantākajiem darbiem. Kopējais balvu fonds Ls 1000.

Kultūras un mākslas dzīve Liepājā ir senām un bagātām tradīcijām. Liepājas muzejam ir ilggadējas tradīcijas Liepājas vizuālās mākslas kopizstādes rīkošanā. Pēc 1926. gada, kad Jānis Sudmalis nodibināja Liepājas mākslas skolu, pilsētā pieaug profesionālo mākslinieku skaits, lielākā daļa no tiem ir skolas pedagogi. Sākot ar 1924. gadu, kad tiek nodibināts Liepājas muzejs, tiek rīkotas ikgadējās mākslas izstādes, kuru norises laiks ir rudens.

Šī tradīcija tiek turpināta pat pirmajā padomju okupācijas gadā (1940. – 1941.), kad tiek organizēta Liepājas un apkārtnes mākslinieku izstāde. Izstāde tiek rīkota arī II Pasaules kara gados. Ikgadējo mākslinieku rudens izstāžu vēsture kopš 1924. gada rāda, ka šī tradīcija Liepājas muzejam ir ļoti nozīmīga un ilgtspējīga, tā nezaudē savu aktualitāti un izvēršas par vienu no nozīmīgākajiem Liepājas mākslas dzīves notikumiem.

Dace Kārkla,
Liepājas muzeja direktore

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz