Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Metalurgu muzeja ekspozīcija raisa lielu interesi

Metalurgu muzeja ekspozīcija raisa lielu interesi
10.09.2012 10:14

Atslēgvārdi

Sestdien, 8. septembrī, pašā Liepājas sirdī Rožu laukumā viesojās a/s “Liepājas metalurgs” muzeja izbraukuma ekspozīcija. Tā pilsētas iedzīvotājos un arī viesos radīja lielu interesi, pavēsta a/s “Liepājas metalurgs” sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Simona Laiveniece.

Plašajā, ar metalurgu 130. jubilejas simboliku noformētajā teltī, bija izstādīti dažādi muzeja eksponāti – produkcijas paraugi, darba rīki, tēraudkausētāju spectērps un apavi. Visus eksponātus varēja arī paņemt rokās un aptaustīt – visinteresantāk tas šķita bērniem. Īpašu interesi izraisīja naglu krēsls, kurā droši varēja arī apsēsties, pastāsta S.Laiveniece. Par martena ceha garo vēsturi stāstīja fotogrāfijas, uzsverot pēdējā laika svarīgāko notikumu – tēraudkausēšanas ceha modernizācijas procesu, kas noslēdzās pagājušajā gadā.

Medicīnas darbiniece Viktorija Suncova uz izstādi bija atnākusi kopā ar dēlu Nikolaju: “Nezināju, ka metalurgiem ir tāds brīnišķīgs muzejs un ka tajā ir tik daudz interesanta! Līdz šim uz metalurgu skatījos ka no malas, bet tagad to ieraudzīju no iekšpuses. Novēlu rūpnīcai veiksmīgu attīstību, radīt jaunas darba vietas, apmācīt jaunus speciālistus un lai metalurgu arods Liepājā neizzūd!”

Valda Eniņa un Arturs Strungs ir no Grobiņas: “Ar muzeja ekspozīciju mūs iepazīstinaja gids Oļģerts Burvis – tas bija kolosāli! Tā par uzņēmumu var stāstīt cilvēks, kurš tam ir veltījis visu savu dzīvi. Vēlam metalurgiem stipru veselību, lai ražotā produkcija ir pieprasīta visā pasaulē, un ēkas, kas celtas, izmantojot metalurgu ražoto armatūru, pārdzīvotu gadsimtus!”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz