Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts ar foto – Sveic izcilības mūzikā un mākslā

Papildināts ar foto – Sveic izcilības mūzikā un mākslā
Foto: Egons Zīverts
30.03.2017 07:05

"Kurzemes Vārds"

Vakar koncertzālē “Lielais dzintars” norisinājās pasākuma “Zelta griezums” noslēguma sarīkojums, kurā sveica Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas astoņus izcilniekus. Pirmoreiz skolas apbalvojumu par izcilību pasniedza arī mūzikā.

Izcilību godināšanas pasākumu kopums “Zelta griezums” norisinājās jau desmito gadu, un līdz šim ar izcilības balvu sveikti un savā pieredzē dalīties aicināti tika mākslas jomas pārstāvji – absolventi, pedagogi. Pēc Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas apvienošanās profesionālās izglītības kompetences centrā “Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola” uzmanība bija pievērsta arī skolas izcilībām mūzikā. Un pasākumu kopumā – diskusijās, meistarklasēs, lekcijās, izstādēs – piedalījās un mūzikas un mākslas skolas audzēkņus un arī pedagogus iedvesmoja vairāki skolu absolventi, kas savās profesionālajās jomās sasnieguši lielu pieredzi, atzinību un izcilību.

Ar “Zelta griezuma” balvu tika sveiktas astoņas personības – četras mūzikā un četras mākslā. Izcilības balvu mūzikā saņēma Zigmars Liepiņš – par nozīmīgu ieguldījumu populārajā mūzikā un kultūrvides attīstībā; Uldis Marhilēvičs – par nozīmīgu ieguldījumu populārās mūzikas attīstībā; Jēkabs Ozoliņš – par nozīmīgu ieguldījumu koru kustības, džeza un populārās mūzikas attīstībā. Un ar šo balvu tika sumināts arī diriģents un pedagogs, kurš jau staigā aizsaules ceļus, Valdis Vikmanis – par mūža ieguldījumu Liepājas kultūrvides un mūzikas izglītības attīstībā. Apbalvojumu saņēma viņa dēls Klāvs Vikmanis.

Mākslā “Zelta griezuma” balvu pasniedza Artim Dauginam – par sasniegumiem funkcionālā dizaina produktu attīstībā, Andim Strodam – par sasniegumiem teātra mākslā, Guntim Cukuram – par ieguldījumu profesionālās mākslas izglītībā un Ievai Epnerei – par sasniegumiem laikmetīgajā foto mākslā.

Ieva Epnere – māksliniece ar starptautisku atzinību – pirms svinīgā koncerta “Kurzemes Vārdam” sacīja, ka ir pagodināta piedalīties “Zelta griezumā”, “tas nav tikai ķeksītis.” Māksliniece atzina, ka tikai ar gadiem arvien vairāk novērtē tieši Liepājas skolas ieguldījumu. Viņa mācījās tekstilniekos pie Smaidas Rubezes, Ilzes Akselrodes, Sandras Zāles-Zālītes. “Viņas visas tādas jaudīgas sievietes, sievietes ar lielo burtu. Un es domāju, ka viņas ir veidojušas mani kā personību.” Ieva Epnere uzteica Smaidas Rubezes iniciēto “Zelta griezuma” pasākumu, kurā skolas audzēkņiem ir iespēja tikties ar profesionāļiem un izcilībām, cilvēkiem, kas kaut ko sasnieguši un var dalīties savā pieredzē un iedvesmot jauniešus.

Šogad izcilības balvas “Zelta griezums” pasniedza svinīgā koncertā, kurā savas prasmes un virtuozitāti rādīja mūzikas skolas audzēkņi – vokālisti, ģitāristi, pūtēji un citi –, kā arī pedagogi un īpaši viesi. Koncerts noslēdzās ar Zigmara Liepiņa patriotisko kompozīciju “Dun zvani” no iestudējuma “Kapteiņa stāsti”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz