Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par piešķirto naudu iekārtos ekspozīciju

Muzeju nozares attīstības programmā Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) sadalījis 200 000 eiro. Liepājas Kultūras pārvalde atbalstīta ar 32 142 eiro Liepājas okupācijas muzeja ekspozīcijas izveidei par Otro pasaules karu, vēsta aģentūra LETA.

Par piešķirto naudu iekārtos ekspozīciju
Foto: liepaja.travel.lv
07.03.2024 05:45

Ligita Kupčus-Apēna

"Kurzemes Vārds"

Atgādinām, ka pagājušajā vasarā pabeidza Liepājas muzeja struktūrvienības “Liepājas okupācijas muzejs” ēkas K. Ukstiņa ielā 7/9 atjaunošanu.

Muzeja direktore Dace Kārkla stāsta: “Mūsu pētnieki ir izstrādājuši Liepājas okupācijas muzeja jaunās ekspozīcijas struktūras un satura plānu, kā arī dizaina birojs “H2E” ir radījis šī muzeja pastāvīgās ekspozīcijas dizaina stratēģiju un koncepciju.”

Ekspozīcija sastāv no piecām tematiskām telpām ēkas pirmajā stāvā.

“Vienai telpai, kas veido lielāko ekspozīcijas daļu (zāles platība ir 66,78 kvadrātmetri) dizaina birojs “H2E” ir izstrādājis tehnisko projektu.

Liepājas muzejam nav tik liela finanšu kapacitāte, lai varētu “H2E” veikt pasūtījumu par šīs zāles ekspozīcijas iekārtojumu.

Tāpēc Liepājas muzejs ar saviem spēkiem, piesaistot VKKF finansējumu, bet, ņemot vērā “H2E” tehnisko projektu, iekārtos ekspozīciju šajā zālē.

VKKF finansējums un atbalsts tieši šīs ekspozīcijas zāles izveidei ir ļoti nepieciešams un svarīgs, jo šī ekspozīcijas daļa ar nosaukumu “Apjukums” ir ļoti sarežģīta, bet tajā paša laikā no dizaina viedokļa novatoriska un interesanta, kas izzinoši un emocionāli atklāj Otrā pasaules kara traģiskos notikumus Liepājā.”

Ekspozīcijas zālē “Apjukums” iecerēts atklāt piecas tēmas: 1.”Latvijas okupācijas sākums”; 2.”PSRS īstenotā Latvijas okupācija”; 3.”Karadarbība Liepājā”; 4.”Liepājnieku traģiskais liktenis trīs okupāciju laikā”; 5. “Dzīve izsūtījumā”.

“Ar izteiksmes līdzekļiem paredzēts radīt uzirdinātas, brūkošas telpas sajūtu,”

vizualizē D. Kārkla.

“Logi ir aizklāti, ir divas projekcijas. Nav klasisku vitrīnu, bet tās integrētas elementos un ekspozīcijas struktūrā. Divas sienu projekcijas dalītas mazākos laukumos, baltā krāsa pamazām pāriet melnajā. Speciāli radīts skaņu celiņš – haoss, apjukums, kara troksnis.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz