Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Paraksta nodoma protokolu par Liepājas sadarbību ar reģiona novadiem dalībai Eiropas kultūras galvaspilsētas konkursā

Lai Liepājas pilsēta, gatavojot pieteikumu konkursa pirmajai kārtai par “Eiropas kultūras galvaspilsētas (EKG) 2027” titula iegūšanu, pilnvērtīgi iesaistītu programmā apkārtesošos novadus, šodien Liepājas pilsētas domes sēdē deputāti lēma noslēgt nodoma protokolu ar Dienvidkurzemes novada Finanšu komisiju, informē pašvaldības pārstāve Zita Lazdāne.

Paraksta nodoma protokolu par Liepājas sadarbību ar reģiona novadiem dalībai Eiropas kultūras galvaspilsētas konkursā
Foto: Liepājas pašvaldība
22.04.2021 13:09

liepajniekiem.lv

Liepāja jau ilgstoši visās attīstības jomās ir cieši saistīta ar astoņiem apkārtējiem novadiem – Aizputi, Durbi, Grobiņu, Nīcu, Pāvilostu, Priekuli, Rucavu un Vaiņodi – un kopā tiek veidoti arī ilgtermiņa stratēģiskie dokumenti, tajos iekļaujot kopīgu redzējumu par pilsētas un plašā reģiona nākotni, stāsta Lazdāne.

Nodomu protokols paredz savstarpēji sadarboties EKG projekta pieteikuma izveides procesā – veidot kopēju programmu, izcelt unikālos infrastruktūras objektus, veicināt vietējo iedzīvotāju iesaisti, popularizēt reģiona kultūras tradīcijas un to saglabāšanu, radīt jaunus kultūras maršrutus, veicināt pilsētas un novada starptautisko atpazīstamību, realizēt dažādus izglītības projektus, kas saistīti ar STEAM izglītības modeli un kultūrizglītību, veidot radošo industriju sektora veicinošas aktivitātes, mūžizglītības un kultūras prasmju apgūšanas programmas, kā arī kopā radīt vēl citus projektus veselības, vides izglītības un kultūras infrastruktūras tēmās.

Tāpat ar šo sadarbību plānots veicināt dažādas iedzīvotāju iniciatīvas ar galveno mērķi sekmēt aktīvas un atvērtas sabiedrības veidošanos.

Jau ziņots, ka Liepājas pilsēta piedalās un gatavo pieteikumu Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukuma piešķiršanas 2027.gadam priekšatlases konkursam.

Konkursa pirmās kārtas pieteikuma iesniegšanas termiņš ir šā gada 4.jūnijs. Priekšatlases rezultātu izziņošana plānota vasarā, kad uzzināsim otrajā kārtā tikušās pilsētas. ”Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027” apstiprināšana paredzēta 2022.gadā.

Par Liepājas galvenajiem mērķiem Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027.gadam programmas īstenošanā noteikts – veicināt Liepājas pilsētas ekonomisko izaugsmi, kā arī atpazīstamību vietējās un starptautiskajās mērķauditorijās, rosināt Liepājas iedzīvotāju izglītošanu un līdzdalību sabiedriski nozīmīgos procesos, kā arī komunikāciju starp dažādu nozaru profesionāļiem, veidojot daudzveidīgus jaunrades procesus un iesaistot dažādās kultūras aktivitātēs, nodrošināt augstvērtīgus kultūras, mākslas un starpnozaru pasākumus, attīstīt kultūras un atpūtas infrastruktūru, kā arī veicināt objektu, kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un attīstīšana.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz