Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Plenēra ”Pilsēta un jūra” atlasīto darbu izstādē ”Mantojums”

Plenēra ”Pilsēta un jūra” atlasīto darbu izstādē ”Mantojums”
23.02.2011 12:09

Ceturtdien, 24.februārī plkst. 17, Liepājas muzeja izstāžu zālē, Kūrmājas prospektā 16 atklās 15. gleznotāju un zīmētāju plenēra “Pilsēta un jūra” atlasīto darbu izstādi “Mantojums”. Pagājušā gada vasarā jau piecpadsmito reizi Liepājā notika galerijas “Klints” vadītāja mākslinieka Aivara Kleina organizētais gleznotāju un zīmētaju plenērs.

Šis plenērs notika Liepājas izcilā arhitekta P.M. Berči 170 jubilejas gada zīmē un plenēra satura moto bija “Mantojums”.

A. Kleina projekta mērķis ir veicināt komunikāciju starp mākslas radītājiem un skatītājiem, radīt lokālas nozīmes garīgas vērtības, un rosināt liepājniekus apzināt un saglabāt priekšteču atstāto mantojumu -vēsturisko pilsētas apbūvi.

Mākslinieki saviem darbiem iedvesmu smēlās Liepājas arhitektūrā un savos darbos iemūžinaja pilsētas ainavas. A. Kleina projekta mērķis ir veicināt komunikāciju starp mākslas radītājiem un skatītājiem, radīt lokālas nozīmes garīgas vērtības, un rosināt liepājniekus apzināt un saglabāt priekšteču atstāto mantojumu-vēsturisko pilsētas apbūvi.

Plenērs ir guvis plašu atpazīstamību mākslinieku un interesentu vidū. Pagājušajā plenērā piedalījās 40 mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas un ASV.

Plenēra “Pilsēta un Jūra” atlasīto darbu izstāde Liepājas muzeja notiks jau ceturto reizi. Izstādē būs iespēja redzēt dažādu paaudžu mākslinieku, gan liepājnieku, gan Liepājas viesu mākslinieciskos rokrakstus un redzējumu uz liepājniekiem pazīstamam ainavām.

Izstāde Liepājas muzejā būs skatāma no 24.februāra līdz 3.aprīlim.

Astra Dzērve,
Liepājas muzeja muzejpedagoģe

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz