Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Promenade Hotel” kino klubā demonstrēs skandalozo filmu “Ģimenes Lietas”

“Promenade Hotel” kino klubā demonstrēs skandalozo filmu “Ģimenes Lietas”
13.10.2010 16:20

Atslēgvārdi

Trešdien 20. oktobrī “Promenade Hotel” kino klubā tiks demonstrēta režisora Andra Gaujas filma “Ģimenes Lietas”. Filma ņēma dalību šā gada starptautiskā kino foruma “Arsenāls” Baltijas skates konkursā un salīdzinoši neilgā laikā ieguva plašu sabiedrības rezonansi.

Filmas ”Ģimenes lietas” sižeta centrā ir jauna sieviete Zanda (28), kura cenšas izdzīvot ar saviem diviem bērniem Dieva aizmirstā Kurzemes ciematā. Zandas bērnu tēvs ir viņas brālis, kurš izcieš 1 gada cietumsodu par veciem grēkiem. Filma seko Zandas dzīvei vairāk nekā viena gada garumā. Šajā laikā viņa cenšas tikt galā ar visaptverošo nabadzību un ciema dzērāju mīlas apliecinājumiem. Tajā  pašā laikā ciema sociālais dienests spiež Zandu pieņemt sarežģītu lēmumu – turpināt kopdzīvi ar brāli vai šķirties no saviem bērniem. Filma ir aizkustinošs un nepielūdzams skats uz vairākiem cilvēkiem, kuri dzīvo Latvijas sabiedrības ekstremālā nomalē. Kā vēsta Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa, tad filma piedāvā ļoti intīmu šīs cilvēku grupas portretu, kur viegli ievainojams ir katrs tās dalībnieks. Tā ieved mūs klaustrofobiskā, bet saistošā pasaulē, kurā reti kurš no skatītājiem ir pabijis. Filma ir šokējoša savā ekstrēmo situāciju atainojumā, taču tās varoņi nezaudē humora izjūtu un optimismu skaudro likteņu pavērsienu priekšā.

Filmas režisoram Andrim Gaujam šī ir trešā dokumentālā filma. Pirms pievēršanās dokumentālajam kino Andris Gauja strādājis žurnālistikā, studējis dramaturģiju, rakstījis scenārijus TV raidījumiem, piecus gadus bijis raidījuma ”Bez Tabu” žurnālists un producents, bet pašlaik paralēli filmu uzņemšanai joprojām liek lietā mūzikas skolas izglītību un spēlē grupās ”Suņa stunda” un ”Dodo”, arī Ingus Baušķenieka projektos. Pirms filmas demonstrēšanas režisors klātienē uzstāsies ar lektoriju, kurā dalīsies iespaidos par emocijām filmas tapšanas laikā, par dalību starptautiskajā kino forumā ”Arsenāls” u.c.

Ieejas maksa Promenade Hotel kino kluba apmeklējumam būs par ziedojumiem, kur visi saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Latvijas bērnu fondam. Seansa sākums plkst. 19:00 Promenade Hotel Hika zālē! Personām vecumā līdz 16 gadiem skatīties neiesakām!

Kristaps Ruicēns

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz