Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rosinās atklātu konkursu uz amatiem Liepājas teātra valdē

”Aicināšu un rekomendēšu [Liepājas teātra] kapitāldaļu turētājam gatavot lēmumprojektu par atklātu konkursu,” paziņoja Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš. Tas notika šovakar pēc Liepājas teātra vadības sasauktās sapulces ar aktieriem, kurā viņš piedalījās.

Rosinās atklātu konkursu uz amatiem Liepājas teātra valdē
Pagājušajā gadā Liepājas teātris 116. sezonu sāka ar tradicionālo fotografēšanos pie teātra ēkas un kolektīva kopsapulci. (Foto: Egons Zīverts)
23.08.2023 18:24

liepajniekiem.lv

Diskusijās ar aktieriem un valdi pašvaldības vadītājam kļuvis pilnīgi skaidrs, ka ir ļoti grūti atrast kompromisus, lai gan, nākot uz šo sanāksmi, viņš ticējis un cerējis, ka ir iespējams abām pusēm vienoties par turpmāku sadarbību.

Šī valde neatkāpjas, abi valdes locekļi Herberts Laukšteins un Eva Ciekurze turpina strādāt. Valdes pilnvaras beidzas 3. septembrī.

”Protams, juridiski mums būs nepieciešams iecelt pagaidu valdi, kas turpinātu Liepājas teātrī iesākto darbu, jo teātris nevar pastāvēt bez valdes.

Atklāta konkursa organizēšana prasīs laiku.

Esmu personīgi konsultējies ar Kultūras ministriju par to, un pilns process varētu ilgt pusgadu,” skaidro G. Ansiņš.

Netiekot izslēgta H. Laukšteina piedalīšanos valdes konkursā.

Vai plāno izsludināt konkursu uz mākslinieciskā vadītāja amatu, kāda bija aktieru prasība vēstulē domes priekšsēdētājām, viņš pagaidām nevarot atbildēt, jo ir pagājušas tikai divas dienas no tās saņemšanas un konkrētais piedāvājums esot ļoti rūpīgi jāapdomā.

”Esmu iepazinies ar vēstuli, pārmetumiem, kas veltīti man un valdei, un paskaidrojis katru punktu no valdes pozīcijām, izskaidrojis, kāda ir patiesība,” pēc sapulces saka valdes priekšsēdētājs H. Laukšteins.

Uz saviem jautājumiem aktieriem viņš neesot saņēmis atbildes, tikai ”dažu cilvēku kategorisku pozīcijas izpaušanu”.

”Es nekādas raganu medības netaisos rīkot.

Ir teātris, kurš līdz pagājušās sezonas beigām strādāja pilnasinīgi. Ir sastādīts repertuārs, lai turpinātos darbs. Lai kas arī notiktu mājās, priekškaram ir jāatveras. Tas ir šībrīža galvenais uzdevums un es pie tā turēšos, kamēr man būs pilnvaras,” viņš pauž.

Uz jautājumu, vai H. Laukšteins ir apsvēris izveidot teātra mākslinieciskā vadītāja štata vietu, viņš atbild, ka esot gatavs turpināt dialogu ar pašreizējo galveno režisoru Dmitriju Petrenko.

”Ja viņš ir gatavs…

Šodien viņš nebija ieradies, lai gan viņam šeit vajadzēja būt, jo viņš ir štata režisors un man nav nekāda iesnieguma par bezalgas atvaļinājumu vai kādiem citiem iemesliem,”

norāda teātra direktors.

Jau ziņojām, ka D. Petrenko uzvarēja atklātā konkursā uz Igaunijas krievu teātra mākslinieciskā vadītāja amatu un plāno pildīt galvenā režisora pienākumus Liepājā līdz šā gada beigām.

”Man vēl ir laiks padomāt,” H. Laukšteins atbild uz jautājumu, vai kandidēs konkursā uz amatu teātra valdē.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz