Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sākusies pieteikšanās Egona Līva balvai rakstniecībā

Liepājas Kultūras pārvalde ir izsludinājusi pieteikšanos Egona Līva balvai rakstniecībā, informē pašvaldības pārstāve Evija Lene.

Sākusies pieteikšanās Egona Līva balvai rakstniecībā
Foto: Publicitātes
23.04.2024 13:33

LETA

Rakstnieks, publicists un scenārists Līvs šogad 31. augustā svinētu savu 100 gadu jubileju.

“Līvs sarakstījis stāstus, grāmatas un scenārijus, kas kļuvuši par vērtību tiem, kuriem tuva ir jūra un dzīve pie tās. Rakstnieks savos darbos aprakstīja piejūras dzīvi, jūrniecības tradīcijas, jūrasbraucēju stāstus. Tika aprakstīta Liepāja,” rakstnieka godināšanu pamato pašvaldība.

Vairāk nekā desmit gadus, lai veicinātu interesi par rakstnieka literāro mantojumu un atbalstītu radošo jaunrades procesu rakstniecībā, reizi gadā Liepājā tiek pasniegtas rakstniecības balvas “Krasta ļaudis”.

Šogad nominācijas “Labākais jauno autoru literārais darbs” tēma ir Liepāja. Tēma ietver jebkuras radošas un tēlainas pārdomas, notikumus vai tikai asociācijas, ko tā rosina.

Konkursam var pieteikties 10.-12. klašu skolēni, studenti un jaunie autori līdz 35 gadu vecumam no visas Latvijas, kuru daiļliteratūras prozas darbi vēl nav tikuši izdoti grāmatās.

Nominācijai “Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs” tiek aicināts iesniegt prozas darbus, kas izdoti laika posmā no 2023. gada 1. jūlija līdz šā gada 1. jūlijam.

Konkursa žūrija vērtēs vai iesniegtās grāmatas atbilst konkursa izvirzītajiem mērķiem, vai tajās tiek aktualizētas latviskuma un patriotisma tēmas, sabiedrībā valdošo notikumu un viedokļu atspoguļojums, spilgtu piejūras iedzīvotāju raksturi.

Pieteikšanās konkursam līdz 1. jūlijam.

Darbus abās nominācijās var iesniegt, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu: labākais jauno autoru literārais darbs, labākais oriģinālliteratūras prozas darbs latviešu valodā.

Balvu pasniegšanas ceremonijā “Krasta ļaudis” notiks 12. septembrī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz