Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sestdiena mākslai, tehnoloģijām, diskusijām un ģimenēm festivālā “Update”

Sestdien, 26. novembrī, no pulksten 12 līdz 16 Liepājā, Zivju ielā 10/12, jauno mediju, digitālās mākslas un tehnoloģiju festivāla “Update” ietvaros ikvienam interesentam būs pieejama programma, kas paredzēta visiem ziņkārīgajiem – varēs apskatīt un piedzīvot virtuālās realitātes (VR) darbus, interaktīvas instalācijas, telpiskus skaņas mākslas darbus, jauno mediju un laikmetīgo mākslu.

Sestdiena mākslai, tehnoloģijām, diskusijām un ģimenēm festivālā “Update”
Foto: Publicitātes
24.11.2022 18:03

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Nedēļas ietvaros, no 21. novembra, Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā (MPLab) un tiešsaistē notika “Update” festivāls, kurā dalībnieki piedalījās tehnoloģijās un pētniecībā balstītas radošās darbnīcas, dalībnieki apguva mākslīgā intelekta (AI) un interaktīvu instalāciju veidošanas instrumentus, eksperimentālās fotogrāfijas tehnikas, telpiskas skaņas kompozīcijas veidošanu u.c. tēmas.

Dalībnieki piedalījās arī piecās dažādās meistarklasēs, diskusijās par ekoloģiju un Eiropas nākotnes vīziju.

Sestdienas programma ir noslēgums nedēļu ilgajam darbam, un dalībnieki ir gatavi prezentēt savu paveikto publikai.

No pulksten 12 notiks sarunas par permakultūras principu un ideju iekļaušanu jebkurā dārzā. Sarunas mērķis ir veidot kontekstu, kāpēc festivāla un izstādes tēma ir ekoloģijas un tehnoloģiju apvienojums. Tāpat norisināsies sarunas par tehnoloģiju izmantošanu dārzā, dārza automatizāciju, akvaponiku un hidroponiku veidošanu un izmantošanu. Būs arī prezentācijas un sarunas par nedēļas ietvaros paveikto – radošajās darbnīcās, meistarklasēs.

No pulksten 14 līdz 16 norisināsies īpašas darbnīcas bērniem un jauniešiem, kā arī būs iespēja satikt izstādes māksliniekus un apskatīt izstādes darbus.

Pulksten 18 tiks atklāta izstāde ”Tehno/eko/sistēmas”.

Izstādē redzamie darbi pēta mūsdienu cilvēka attiecības ar dabu un tehnoloģijām. Būs skatāmi virtuālās realitātes darbi, mākslīgā intelekta radīti darbi, instalācijas u.c. darbi.

Izstādē apskatāma arī festivāla ietvaros radītā VR izstāde, Krišjāņa Rijnieka prototipēšanas darbnīcā radītais pilnīgi automatizētais dārzs, Kristiana Brektes darbnīcas ”Kolāža un dekolāža” ietvaros radītie darbi, Mārtiņa Dāboliņa darbnīcā radītās interaktīvās sistēmas (radītas ar cables.gl).

Izstādes mākslinieki: Bartaku (FI), Maria Verstappen&Erwin Driessens (NL), Jan Georg Glöckner (DE/LT), Maija Demitere (LV), Kristīne Martinova (LV), Paula Vītola (LV).

Izstādi Zivju ielā 10/12 varēs apskatīt līdz 18. decembrim.

Tā kā festivāls pulcē kopā starptautiskus māksliniekus, atsevišķi festivāla notikumi notiek angļu valodā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz