Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sigitu Pļaviņu atlaiž no darba Liepājas teātrī

”Esmu atbrīvota no darba Liepājas teātrī! Dīvainas sajūtas pēc 29 nokalpotiem gadiem! Bet mīlestība manā sirdī paliek…” – aktrise Sigita Pļaviņa vēsta savā Facebook profilā. Par to, ka teātra direktors viņu atlaidis, aktrise publiski paziņoja arī kolēģa Edgara Pujāta jubilejas koncertā Bernātos.

Sigitu Pļaviņu atlaiž no darba Liepājas teātrī
“Skatos uz priekšu, neskatos atpakaļ,” saka Sigita Pļaviņa. Jau vairākus gadus viņa gatavo melnās keramikas traukus. (Foto: Dainis Ģelzis)
26.07.2021 13:16

#SIF_MAF2021

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

”Nesaprašanās ar Herbertu Laukšteinu man bija trīspadsmit gadus. Tā samilza dēļ vakcinācijas. Esmu atlaista ar darba pantu,” par notikušo saka S. Plaviņa. Sīkāk komentēt viņa pašlaik nevēloties. ”Aktieris iet slims uz darbu, strādā pa naktīm, ja režisors to lūdz. Aktieris dara visu, kas ir vajadzīgs. Šāda izrīkošanās ir vienkārši neaptverama,” atzīst aktrise. Nākamajā sezonā viņai bijis paredzēts darbi teātrī, vajadzējis arī piedalīties Imanta Kalniņa dziesmu koncertā, no kura direktors viņu noņēmis.

”Šie trīspadsmit gadi mani ir norūdījuši,” saka S. Pļaviņa, tāpēc viņai dzīvē esot ko darīt. ”Dziedu koncertus, taisu traukus. Man ir māja, kas jāatjauno, un dārzs. Tas, protams, nevar atsvērt teātri, bet viss ir labi,” viņa uzsver.

”Par neierašanos darbā atkārtoti un atteikšanos pildīt valdes rīkojumus,” S. Pļaviņas atlaišanu komentē Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins. Vakcinēšanos pret Covid-19 viņš gan te negribētu iepīt. ”Neizpildīti uzdevumi, neierašanās, paskaidrojumi, ka tā tas ir. Negrib darīt… konkrēti ir runa par latviešu literatūras mantojuma videoierakstiem. Tos veidojam gadījumam, ja nu mēs atkal ejam ciet kaut kādā trešajā vilnī, lai mums ir sastrādāts produkts, ko rādīt,” viņš stāsta. Tā kā aktrise neesot vakcinējusies, teātra vadītājs meklējis viņai darbus, kurus var strādāt, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības nosacījumus. ”Koncertos mēs to izdarīt nevaram,” viņš uzsver. Neviens cits Liepājas teātra aktieris atlaists neesot.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz