Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Simtgades ekspresi sagaida Jaunliepājā

Simtgades ekspresi sagaida Jaunliepājā
Foto: Egons Zīverts
29.05.2017 07:12

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Pastkastītēs iekritušie aicinājumi sestdienas vakarā Liepājas dzelzceļa stacijā sagaidīt Latvijas simtgades svētku vilcienu bija pamudinājuši visai lielu cilvēku pulku patiešām doties uz staciju un ar smaidiem un aplausiem sagaidīt īpašo ekspresi.

Speciālais simtgades vilciens ar dziedātājiem un dejotājiem pa valsti ceļoja trīs dienas, brauciena laikā tas kļuva par mākslinieku mājām. Maršruts aptvēra visus vēsturiskos novadus – Latgali, Zemgali, Kurzemi, visbeidzot arī Vidzemi. Ekspresis apstājās divpadsmit dažādās Latvijas vietās, no Indras Latgalē līdz Liepājai Kurzemē, bet trešajā dienā – vakar – tas devās līdz pat Igaunijas robežpilsētām Valkai un Valgai. Visās šajās divpadsmit vietās tika sniegti koncerti.

No neparastā vilciena izkāpa vairāk nekā 170 pasažieru – koru “Rīga”, “Monēta” un “Balsis”, un tautas deju kolektīvu “Ačkups”, “Auda” un “Dardedze” dalībnieki. Pavēlajā vakarā Liepājā atbraucējus sagaidīja ne vien pulks tuvējā apkārtnē dzīvojošo jaunliepājnieku, bet arī pūtēju orķestris, kas izveidots ar Simfoniskā orķestra un Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas mūziķu spēkiem, un deju kolektīvi “Banga” un “Bandzenieki”, kā arī pilsētas vadība – domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un viņa vietnieks Vilnis Vitkovskis.

Jaunliepājai unikāls un daudziem šā rajona iedzīvotājiem pārsteidzošs, ļoti iepriecinošs un atsaucīgi uzņemts bija koši tērpto tautudēlu un tautumeitu gājiens no stacijas pa Rīgas ielu līdz Annas tirgum, kur bija speciāli uzbūvēta skatuve koncertam, kurš šoreiz bija veidots kā viesu un vietējo kolektīvu deju duelis “Draudzības kauss”. Skatītāju uzdevums bija ar prieka saucieniem izrādīt, kas viņu acīs gūst lielāku atsaucību – pašmāju kolektīvu vai ciemiņu uzstāšanās. Sarīkojuma vadītājiem Liepājas teātra aktieriem Rolandam Beķerim un Samirai Adgezalovai nenācās lieki mudināt publiku, jo pāris simtiem skatītāju dzīvespriecīgās dejas patika gan liepājnieku, gan rīdzinieku izpildījumā. Un lai gan vadītāji pieteica – ja uzvarēs mājinieki, tad rīdziniekiem būs jāpaliek Liepājā, bet ja otrādi – tad rīdzinieki varēs ņemt līdzi mūsu dejotājus, publika atbalstīja kā vienus, tā otrus, un galu galā šajā “duelī” uzvarēja draudzība. Publikas atsaucība bija tik laba, ka pēdējo deju nācās atkārtot. Tautas deju ansambļu atelpas brīžos skatuvi aizpildīja Liepājas bērnu un jauniešu centra mūsdienu deju studijas “Dzintari”, “Rotaļa”, “Dzirkstelīte”, piedalījās arī pūtēju orķestris “Liepāja” un cirka “Bez temata” mīmi un ugunsvēmējs. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz