Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Spēlmaņu nakts” balvai oriģināldramaturģijā izvirzīta arī Rasa Bugavičute-Pēce

“Spēlmaņu nakts” balvai oriģināldramaturģijā izvirzīta arī Rasa Bugavičute-Pēce
Foto: Ieva Leiniša/LETA
01.11.2019 14:07

LETA

Uz teātra gada balvām “Spēlmaņu nakts” nominācijā “Gada sasniegums oriģināldramaturģijā” ir izvirzīti Artūrs Dīcis, Justīne Kļava, Kārlis Krūmiņš, Rasa Bugavičute-Pēce un Valters Sīlis, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) Radošās daļas projektu koordinators Ričards Vorobjovs.

Vorobjovs informēja, ka “Spēlmaņu nakts” žūrijas komisijas locekļi Ieva Rodiņa, Maija Svarinska, Normunds Akots, Uģis Segliņš un Atis Rozentāls vairāku mēnešu laikā izlasījuši un izvērtējuši kopumā 39 oriģināldramaturģijas darbus.

Žūrija ir nolēmusi nominācijā “Gada sasniegums oriģināldramaturģijā” izvirzīt Artūru Dīci par viņa darbu Pannas teātrī “Randiņš ar 50 gramiem balzama”, Justīnes Kļavas veikumu izrādē “Mārtins Īdens”, kas skatāma Valmieras Drāmas teātri, un Latvijas Nacionālajā teātri skatāmo Kārļa Krūmiņa veikumu – “Rīgas pilsētas Otrais teātris”.

Nominācijā izvirzīta arī Rasa Bugavičute-Pēce par viņas teatrālo eseju “Liepāja-Latvijas galvaspilsēta”, kā arī viņas veikumu iestudējumā “Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi”. Savukārt Valters Sīlis balvai ir nominēts par veikumu izrādē “Pēc grāmatas motīviem”, kas skatāms “Dirty Deal Teatro”.

Vorobjovs informēja, ka ar šodienu sācies “Spēlmaņu nakts” skatītāju simpātijas balsojums, kas noslēgsies 21.novembrī pulksten 23.59. Balsojuma uzvarētāji tiks nosaukti “Spēlmaņu nakts” ceremonijas laikā.

Kategorijā “Labākā izrāde” balsojumā piedalās visi iestudējumi, kas uz “Spēlmaņu nakts” balvu pretendē kategorijās “Gada lielās formas izrāde”, “Gada mazās formas izrāde”, “Gada izrāde bērniem” un “Gada izrāde pusaudžiem”. Savukārt skatītāju simpātijas balsojumā par skatītāju iemīļotāko aktrisi un aktieri piedalās skatuves mākslinieki, kuri balvai nominēti kategorijās “Gada aktieris” un “Gada aktrise”.

Šogad “Spēlmaņu nakts” svinīgā ceremonija notiks 23.novembrī Dailes teātrī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz