Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Starptautiskās “Muzeju nakts” ietvaros vērs durvis uz mākslas bezgalību

Starptautiskās “Muzeju nakts” ietvaros vērs durvis uz mākslas bezgalību
Foto: publicitātes
12.05.2016 09:57

liepajniekiem.lv

“Muzeju nakts” ietvaros 21. maijā no pulksten 20 līdz 23 Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola piedāvā pasākumu “Durvis uz mākslas bezgalību”, kas caur vispusīgu izstāžu, instalāciju, performanču, video un mūzikas dimensiju ļaus ieslīgt mākslas pasaulē. Pasākuma centrālais notikums – modes skate, informē LDMV pedagoģe – karjeras konsultante Vineta Muskate .

Pētera Rubeža telpiskā instalācija ”Bezrobeža” būs ieeja Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas piedāvātajā mākslas bezgalībā. Instalācija vizuāli rada dziļu tuneli, it kā ļaujot ieskatīties bezgalības modelī. Tas liek pārdomāt jēdziena ”vienmēr un mūžīgi” nosacītību, aptvert mūsu ierobežoto izpratni par laika un telpas jēdzieniem, apstāties un padomāt. Darba vadītāja: Ieva Rubeze.

Skolas 1. stāva gaitenī būs iekārtota LDMV audzēkņu kvalifikācijas darbu projektu izstāde. Mācību gadu uzsākot, Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas izglītojamie un profesionālo mācību priekšmetu skolotāji tikās ar Mūzikas vidusskolas audzēkņiem un skolotājiem, lai iepazītos un iegūtu idejas kvalifikācijas darbiem. Sadarbības rezultāts – piedāvātie projekti planšetēs. Izglītojamie, kas neguva ierosmi Mūzikas vidusskolā, iedvesmu guva mūzikā – ikdienas skaņās vai konkrētos skaņdarbos. Arhitektūras un Interjera dizaina izglītības programmu izglītojamie veica 12. vidusskolas teritorijas izpēti un izstrādāja arhitektūras un interjera projektus telpu un vides iekārtojumam.

Turpat 1. stāva atpūtas telpā būs skatāma kustību mākslas video instalācija ”Moving person”, kas veidota iedvesmojoties no diriģenta kustībām, kurās ikdienas žesti mijas ar abstraktu ķermeņa ekspresiju. Katra radītā kustība nes lielu atbildību par kopīgo orķestra skanējumu. Diriģenta un orķestra mijiedarbība tiek pārnesta ikdienas notikumu kontekstā.

Instalācija rosina apzināties, kādas kustības radām un kā tās ”liek skanēt” sabiedrībai un notikumiem ap mums. ”Moving person” ir Multimediju dizaina un Reklāmas dizaina 3. kursa semestra noslēguma darbs kustību mākslā, ko vada skolotāja, horeogrāfe un dejotāja Kristīne Brīniņa.

2. stāva gaitenī būs eksponēta vēl viena kustību mākslas instalācija ”Mana ideālā diena”. Tā rosina skatītājus padomāt par laiku. Vizuālā tēla stilistu un Apģērba dizaina izglītības programmu 3. kursa audzēkņi ar kustību un teksta izteiksmes līdzekļiem atklāj personīgas vīzijas par ideālo dienu. Darba vadītāja: Kristīne Brīniņa.

Turpat blakus, vienā no zīmētavām, būs izvietota portretu izstāde ”Durvis uz iekšējo ES”. Tie ir 30 portreti – jauniešu mēģinājums atrast savu īpašo ES, veidojot to raksturīgu kādam mākslas stilam vai grafiskā dizaina tehnoloģiskam izteiksmes līdzeklim. Darbus veidojuši Multimediju dizaina un Reklāmas dizaina izglītības programmu 3. kursa audzēkņi.

Elzas Zīvertes performance ”Bezapziņas sapņu eksotiskais spriegums ziedošo kaktusu aizmirstā istabā” ikvienam ļaus izbaudīt eksotiskas sajūtas, klausoties un skatoties aizmirstās istabas noslēpumus, uz kuru durvis būs atvērtas tikai Muzeju naktī. Ieteicams mazāk runāt, vairāk baudīt sajūtas sevī!

Skolas pagalmā notiks Andra Kreicburga pašizgatavota vienriteņa demonstrācija grupas ”TransTālē” ritmu pavadībā. Andris pagājušajā gadā absolvēja Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas Metāla izstrādājumu dizaina izglītības programmu. Jaunietis kopš bērnības aktīvi darbojas cirka studijā ”Beztemata”, kvalifikācijas darbā izgatavoja īpaši sev dizainētu vienriteni, kuru virtuozi iemācījies arī pielietot.

LDMV audzēkņu modes skates ”Māksla un mūzika” laikā varēs novērtēt LBMS audzēkņu noslēguma darbus un Apģērbu dizaina izglītības programmas jaunākās sieviešu un vīriešu tērpu kolekcijas. Savukārt Vizuālā tēla stilistu izglītības programmas izglītojamie ne tikai rūpēsies par skates estētisko un modeļu vizuālo izskatu, bet arī prezentēs konceptuālu tērpu kolekcijas, kuras tapušas skolas tēmas ”Māksla un mūzika” ietvaros.

Kolekcijas raksturojas ar melnbaltiem toņiem, izmantojot dažādus materiālu salikumus, faktūras, apdrukas, tērpu siluetos modelētiem figurāliem griezumiem. Tērpus papildina maketēšanas stundās gatavotās rotas.

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas modes skate ir ikgadējs pasākums Liepājas modes kalendārā, kas atspoguļo ne tikai pasniedzēju un audzēkņu kopdarbu, bet arī jauno mākslinieku talantu daudzšķautņainību un radošo izpausmju maksimālismu, sevi piesakot un apliecinot publiskajā telpā.

Multimediju un Reklāmas dizaina izglītības programmu video ”Parāde” ir audzēkņu pēdējo gadu labāko video darbu (animāciju, īsfilmu, video kompozīciju) apkopojums. Mācību procesa laikā apgūto video tehnoloģiju rezultātā tapuši radoši, asprātīgi un vizuāli koši darbi.

Pasākuma noslēgumā grupas ”Zāle” čellists Aivis Gailītis kopā ar grupu ”TransTālē” īpaši sagatavotā programmā, izmantojot dažādus instrumentus un skaņas, veidos ceļojumu harmonijas un ritma pasaulē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz