Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tapusi fotoizstāde par Liepājas tramvaju

Tapusi fotoizstāde par Liepājas tramvaju
Foto: Aivis Puisītis
16.09.2019 13:51

liepajniekiem.lv

Otrdien, 17.septembrī, pulksten 17 Liepājas Olimpiskajā centrā par godu Liepājas tramvaja 120 gadu jubilejai atklās foto izstādi “Ikdiena. Sapņi”. Fotogrāfiju autors ir Aivis Puisītis, kam tā ir pirmā personālizstāde.

Sākotnēji autors bija iecerējis tramvajā veidot fotosesijas, jo pirms kāda laika “Norvik” banka foto mākslinieku uzaicināja fotografēt savus Liepājas pasākumus. Viens no pasākumiem bija saistīts ar Liepājas tramvaju. 

“Pāršķirstot arhīvu, atradu šīs fotogrāfijas. Tās bija tik īstas, dzīvas un smaidīgas. Izdomāju, ka vajag to lietu attīstīt,” stāsta A.Puisītis.

“Liepājas tramvajs” piedāvāja fotogrāfam ne vien veidot fotosesijas tramvajā, bet arī iemūžināt uzņēmuma ikdienu, kas rezultējies ar vairāk nekā 200 fotogrāfijām, no kurām interesantākās atlasītas fotoizstādei.

Aivis Puisītis par savu radošo biogrāfiju: “Fotografēt sāku jau bērnībā. Tēvam bija mazais “Minox” un spoguļkamera. “Minoxu” tēvs man iedeva līdzi klases ekskursijā uz Sprīdīšiem. Tas bija 1. vai 2. klasē. Tā tapa mani pirmie kadri, pirmā reportāža. Brīvvalsts laikā sāku nodarboties ar uzņēmējdarbību, parādījās nauda un nopirku savu pirmo spoguļkameru. Ņēmu līdzi ceļojumos – fotografēju svešas pilsētas un cilvēkus. Kad pārstāju nodarboties ar uzņēmējdarbību, nopirku savu pirmo digitālo spoguļkameru un tad jau sāku ar fotografēšanu nodarboties nopietni. Kļuvu par Liepājas Tautas foto studijas “Fotast” biedru. Tur mani ļoti iedvesmoja tā laika studijas vadītājs Varis Sants, sāku piedalīties foto izstādēs. Ikdienā fotografēju pasākumus, individuālas fotosesijas, kāzas, īpaši aizrāvos ar nekustamā īpašuma fotografēšanu. Mans labs skolotājs bija un vēl aizvien ir A. Džeriņš.”

Izsāde apskatāma no 17.septembra līdz 21.oktobrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz