Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tautas mākslas un kultūras centrs jaunas sezonas noskaņās

Tautas mākslas un kultūras centrs jaunas sezonas noskaņās
29.08.2008 12:15

Kad daba pagriež savu vaigu uz rudens pusi un vakari kļūst garāki, savas durvis atkal jaunai sezonai ver Liepājas tautas mākslas un kultūras centrs. Un ne jau velti, jo ik gadus pašdarbības kolektīvu dalībnieku skaitam ir tendence pieaugt, kas rada pārliecību, ka vēlme izzināt, apgūt un saglabāt tautas tradīcijas ir prioritāte daudziem liepājniekiem.

Veiksmīgā Liepājas tautas mākslas un kultūras centra (TMKC) kolektīvu piedalīšanās dažādās skatēs, izstādēs, konkursos, dalība Vispārējos Latvijas Dziesmu un Deju svētkos un biežie koncertizbraucieni ir tie, kas ceļ ne tikai kolektīvu un katra dalībnieka prestižu, bet arī aiznes Liepājas vārdu pasaulē.

Uzsākot jaunu sezonu TMKC, darbu uzsāks 25 kolektīvi ar vairāk nekā 700 dalībniekiem, to vidū gan dziedātāji, kuri var lepoties ar sasniegumiem Dziesmu svētkos, Starptautiskos konkursos un koru skatēs, gan tautas deju ansambļi un lietišķās mākslas studijas, kuru vārdi jau sen izskanējuši aiz valsts robežām. Arī Liepājas tautas teātri, kuri regulāri sniedz viesizrādes dažādos Latvijas novados. Pēc veiksmīgas paaudžu maiņas sevi spilgti ir pieteikusi arī foto studija, kuras darbi skatāmi gandrīz visā pasaulē. Lai nodrošinātu stabilu kolektīvu darbību, nav aizmirsts arī par bērniem un pusaudžiem, kuri laipni gaidīti gan dejot, gan teātri spēlēt.

Tiem, kas vēlas bagātināt sevi, izzināt un tālāk kopt tautas tradīcijas un latvju rakstus, vienmēr atradīsies vieta pie stellēm un zinošu meistaru padoms, bet ja vēlaties tuvāk izzināt ,,saules akmens,, – dzintara vilinošos noslēpumus, tad te Jums iespēja konsultēties ar daiļamata meistariem, kuri dzintara vārdu ir mācījuši izrunāt daudzu tautu valodās.

Un ja kaut maza daļiņa no šī piedāvājuma ir ieinteresējusi arī Jūs, tad būsiet mīļi gaidīti mūsu kuplajā pulkā.

Tuvāku informāciju variet saņemt pa tel. 63424791 vai 29768201, sekojot sludinājumiem laikrakstā ,,Kurzemes vārds,, vai personīgi ierodoties Tautas mākslas un kultūras centrā – Rožu laukumā 5/6 – Latviešu biedrības namā. 

Ilgvars Žilinskis

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz