Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Teātrī izrādīs Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra komēdiju “Ceļš uz Duvru”

Teātrī izrādīs Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra komēdiju “Ceļš uz Duvru”
Foto: Aigars Altenbergs
09.10.2013 09:19

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

29. oktobrī Liepājas teātrī ar viesizrādi krievu valodā ”Ceļš uz Duvru”  viesosies  Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, informē teātra sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lina Ovčiņņikova. Izrādes režisors ir Sergejs Golomazovs (Krievija).

Scenogrāfija un kostīmi – Olga Šaišmelašvili, Pjotrs Okuņevs.

Lomās: Arnis Līcītis, Jevgeņijs Korņevs, Dana Čerņecova, Aleksandrs Maļikovs, Jurijs Safronovs, Anastasija Timošenko/Jūlija Berngardte u.c.

Protams, nav nekas patīkams, ja romantiskā bēgšana jāpārtrauc tā iemesla pēc, ka šoferis ir nomaldījies. Labi vēl, ja tuvumā atrodas piemērots hotelis, citādi var nokļūt ciemos (vai arī tomēr gūstā?) pie kāda ekscentriska džentlmeņa ar visai neparastu hobiju…
Izklausās intriģējoši un baisi, vai ne? Taču cilvēks, kas dāvājis pasaulei Vinniju Pūku, nebūtu varējis sacerēt ļaunu lugu. ”Ceļš uz Duvru” – smalka angļu komēdija, kas burvīgā veidā apvieno lirismu, delverīgu dzēlīgumu un delikātu ironiju. Latvijā A. A. Milna luga tiek iestudēta pirmo reizi.

Darba ”Ceļš uz Duvru” autors Alans Aleksandrs Milns (1882–1956), prozaiķis, dzejnieks un dramaturgs, 20. gs. literatūras klasiķis, mūsdienās sabiedrībā plašāk pazīstams kā populārās grāmatas ”Vinnijs Pūks” autors, kas tulkota tik daudzās valodās, ieskaitot arī latīņu. Taču A.A. Milns ir sacerējis ne tikai šo burvīgo pasaku, bet arī 7 romānus, 4 kinoscenārijus un vairāk nekā 20 lugas, neskaitot stāstus un dzejoļus bērniem un pieaugušajiem.

A. A. Milns, trešais, visjaunākais dēls privātskolas direktora ģimenē, dzimis Londonā. Viens no viņa pirmajiem skolotājiem bijis Herberts Velss, par kuru viņš vēlāk rakstījis kā par ”izcilu rakstnieku un lielu draugu.” Kembridžas Trinitas koledžā A. A. Milns studēja matemātiku, paralēli rakstīja piezīmes studentu žurnālā – turklāt darīja to tik veiksmīgi, ka ar viņu sācis sadarboties britu humoristiskais žurnāls Punch, kurā Milns vēlāk kļuva par redaktora palīgu.

Vēl pirms grāmatas ”Vinnijs Pūks” izdošanas Milns bijis labi pazīstams rakstnieks un dramaturgs. Viņa lugas tika iestudētas teju vai visos Londonas profesionālajos teātros, un tām bija graujoši panākumi arī ASV; arī patlaban, lai gan tās tiek iestudētas retāk, pulcē pilnas skatītāju zāles.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz