Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tiks atklāta Rīgas mākslinieku grupas izstāde “Alibi: Pierādītā klātbūtne”

Tiks atklāta Rīgas mākslinieku grupas izstāde “Alibi: Pierādītā klātbūtne”
26.03.2010 10:44

Mākslas galerijā “Promenade” piektdien 26.martā plkst. 18 atklās Rīgas mākslinieku grupas izstādi “Alibi: Pierādītā klātbūtne”.

Liepājnieku vērtējumam savus darbus – pārsvarā stājglezniecību, bet arī grafiku, apgleznotu porcelānu un skulptūras – piedāvās piecpadsmit pieredzējuši meistari, kā arī iesācēji.

Izstādes unikalitāte izpaužas piecpadsmit profesionālo mākslinieku piedāvātajos atšķirīgajos darbos un apstāklī, ka šos ļoti atšķirīgos māksliniekus apvieno viena kluba telpa, kur tie rīko izstādes, pasniedz glezniecības pamatus iesācējiem, skatās kino un vienkārši pavada laiku. Mākslinieku klubs Lāčplēša un Ernesta Birznieka-Upīša ielu stūrī Rīgā radās 2008.gada nogalē ekonomiskās lejupslīdes nospiedošās auras rosināts, un tagad tajā regulāri sanāk glezniecības, skulptūras un citu žanru meistari, mūziķi, žurnālisti un apkaimē dzīvojošie.

Līdz ar bagātīgo autoru klāstu, izstāde solās būt īpaši krāšņa: Natālijas Bessonovas fantastiskā koloristika eļļas un akrila audeklos kontrastē un papildina Nikolaja Djomina neuzkrītošo perfekcionismu, Vladimira Gusjeva visu formu un veidu ziedi sarunājas ar Nikolaja Krivošeina kosmiskām abstrakcijām, Dmitrija Lavrentjeva nepieradināmā enerģija ar Valerija Makovoja smalki niansētām kompozīcijām, mākslinieka un domātāja Vladimira Pavlova audekli ar Ineses Soleičukas himnu visuma pārbagātībai, Aleksandra Stepaņjana Krētas ceļojuma iespaidi ar Georgija Zernicka patiesumu.

Par izstādes vadmotīvu kļuvuši Baibas Ūlandes darbi, kuros ir attēlota Gāršu lauku māju pasaule. Līdzās Latvijas tēlniecības klasiķes Viktorijas Pelšes smalkiem un reti izstādītiem akvareļiem varēs apskatīt jaunās grafiķes Margaritas Kovarzinas darbu raupjo faktūru. Savukārt, groteskais porcelāna apgleznojums, ko piedāvās Jevgenijs Šitovs, iestājas dialogā ar telpu apburošajām Inas Voroncovas konceptuālajām skulptūrām.

Ar Liepājas izstādi mākslinieku un to draugu kluba dalībnieki vēlas pierādīt savu klātbūtni arī Liepājas ainavā. Tomēr Rīgas mākslinieki pilsētā, kurā piedzimst vējš ieradušies ne tikai paradīt liepājniekiem savus audeklus un skulptūras, bet arī, lai pastāstītu par savu pieredzi krīzes pārvarēšanā. Un varbūt atrast domubiedrus starp Liepājas māksliniekiem un to draugiem, kuri ir gatavi ar pašu klātbūtni pierādīt radošo cilvēku savstarpējās saprašanas iespēju.

Visi interesenti aicināti uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar māksliniekiem piektdien 26.martā plkst. 18 galerijā “Promenade”! Izstāde būs skatāma no līdz 23.aprīlim.

Agnese Džigune,
Mākslas galerija “Promenade”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz