Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tikšanās ar fotoizstādes “Indija – Mistiskie pieskārieni” autoru Kurtu Sauteru

Tikšanās ar fotoizstādes “Indija – Mistiskie pieskārieni” autoru Kurtu Sauteru
29.06.2010 13:11

2. jūlijā, plkst. 18:00 “Tējas istaba” aicina uz tikšanos ar fotoizstādes “Indija – Mistiskie pieskārieni” autoru Kurtu Sauteru (Šveice), izstādes noslēgumā autors rādīs arī savus jaunākos darbus no Indijas- “Maģiskais pieskāriens starp nakti un gaismu”.

Kurts Sauters (viņa mākslinieciskais pseidonīms ir TOTOTOF)  ir viens no izaicinošākajiem fotogrāfiem mūsdienu pasaulē. Savu darbību fotogrāfijā viņš uzsāka mūzikas un modes pasaulē, veidojot portretus firmām un svinībām. Četrus gadus (no 1991.līdz 1995.) viņš strādāja bijušā Dienvidslāvijā, dokumentējot karu. Arī narkotiku un graustu ellēs viņš ir devies ar savu kameru. Viņa attēli ir tikuši izstādi daudzviet visā pasaulē.

Pats viņš saka: “Esmu mēģinājis parādīt cilvēka dvēseli, raksturu un instinktu, dažkārt arī mazliet provokatīvos attēlos. Visi pasaules kari vispirms iesākas mūsu prātā un savā ziņā -mēs visi esam  karotāji”.

Kā fotožurnāls viņš ir bijis akreditēts pie ANO un Indijas valdības, savulaik ir saticies gan ar Māti Terēzi, gan Mahatmas Gandija mazdēlu.

1996.gadā viņš izmainīja savu dzīves veidu. Pretēji materiālistiskajam dzīves ceļam viņš uzsāka garīgo-  sevis ierobežošanas un atteikšanās ceļu, tā piedzima ”Dalīšanās – Privilēģijās” kustība, brīva no jebkura veida organizācijām un reliģijām. Daudzviet Eiropā ir iesākušies ļoti auglīgi projekti. 1997.gadā Indijā, jo īpaši Kalkutā,  ”Dalīšanās – Privilēģijās” iesāka savu darbību ar divām mobilām virtuvēm, lai dāvātu ēdienu visnabadzīgākajiem, kā arī tika sniegta bezmaksas medicīniskā aprūpe un bezmaksas angļu valodas apmācība ielu bērniem un viņu mātem.

Kustība saņem atbalstu no priviliģētiem draugiem Eiropā un vietējiem cilvēkiem ik katrā zemē.

Kurts Sauters:

“Ja mēs katrs dalāmies savās privilēģijās,  neko nesagaidot par to pretī, tad Dieva Providence mums dāvā vislielāko “samaksu” – laimi. Mīlestība, līdzcietība un pazemība mūs aizved līdz laimei, kuru katrs cilvēks savās darbībās, sapņos, vēlmēs meklē. Laime ir tīras, atkailinātas sajūtas. Lai cilvēki sevi garīgi atkailinātu, būtu bez jebkāda spiediena, viņiem no sevis jānovelk tā saucamie “aizsargmūri”. Tikai bez vismazākā spiediena zieds spēj uzziedēt…Izprotot visus cilvēkus kopsakarībās, mēs mazināsim sevī jebkuras agresijas. Mīlestība ir lielākais sapratnes kalps. Mēs nevaram mīlēt ienaidniekus…bet ja mēs viņus izprotam, viņi vairs nav mūsu ienaidnieki. Mēs visi nākam no tā paša avota- mēs visi esam brāļi un māsas.”

“Būt priviliģētam ir viena lieta, būt laimīgam – ir visa piepildījums”

Tikšanās laikā ”Tējas istabas ” dārzā tiks gatavots čapati, kuru baudīsim kopā ar dažādām indiešu mērcītēm un gardu tēju. Ieeja bez maksas.

“Tējas istaba”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz