Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Topošie rakstnieki aicināti papildināt zināšanas

Topošie rakstnieki aicināti papildināt zināšanas
Foto: liepajniekiem.lv
04.10.2016 12:28

liepajniekiem.lv

8. oktobrī Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, notiks Latvijas Radošo savienību padomes un nodibinājuma ”Via Cultura” valdes priekšsēdētājas Daces Bluķes lekcija ”Rakstnieka nodarbinātības veidi” un rakstnieces Janas Egles prozas meistardarbnīca, portālu informēja Piejūras pilsētu literārās akadēmijas koordinatore Kurzemē Linda Zulmane.

Daces Bluķes lekcija sāksies pulksten 10:00. Tās laikā tiks sniegts ieskats par mākslinieka individuālās saimnieciskās darbības veidiem, kā tos reģistrēt. Tiks runāts arī par dažādiem nodokļu maksāšanas režīmiem un nodokļu likmēm. Klausītāji varēs uzzināt, kur meklēt detalizētu informāciju un kur griezties pēc palīdzības un konsultācijām, ja ir nolemts strādāt kā individuālam māksliniekam.

Savukārt pulksten 12:00 stāsta rakstīšanas iemaņas varēs uzlabot Janas Egles prozas meistardarbnīcā. Mājas darbs – uzrakstīt stāstu, kuru iniciējis kāds patiess notikums. Tas var būt stāsts no autora pagātnes, dzeltenās preses, kriminālziņām vai kāda cilvēka izstāstīts stāsts. Papilduzdevums – stāstā jāietver kāda tēma vai apstākļi, kuri prasa papildus izpēti, iedziļināšanos, meklējumus internetā vai bibliotēkā. Piemēram, restauratora darbs, kādas sporta spēles noteikumi, zemeņu audzēšanas knifi un tamlīdzīgi.

Interesentiem iepriekš jāpiesakās, rakstot uz e-pastu: [email protected]. Katram tiks nosūtīts materiāls, kurš līdz nodarbībai būs jāizlasa.

Abas aktivitātes ir bezmaksas – tās piedāvā Piejūras pilsētu literārā akadēmija.

Projekts ”Piejūras pilsētu literārā akadēmija” pašlaik tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums ”Via Cultura”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz