Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Universitāte aicina piedalīties atklātajā lekcijā par mākslas būtību

Universitāte aicina piedalīties atklātajā lekcijā par mākslas būtību
08.05.2012 14:07

9. maijā plkst. 18.00 Zivju ielā 11/13, 3. stāvā, Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija ielūdz uz Mg. phil. Kārļa Vērpes atklāto lekciju “Māksla, esamība un vēsturiskums: refleksija pēc Heidegera par mākslas būtību”.

Atklātā lekcija paredzēta kā ievads sarunai par to, kas ir raksturīgs mākslai un tās izpratnei mūsdienās, šajā vēsturiskajā situācijā, vēsta Liepājas Universitātes Sabiedrisko attiecību daļas
sabiedrisko attiecību speciāliste  Kristīne Milberga

Vācu filozofs Martins Heidegers ir viens no lielajiem 20. gadsimta filozofiem, kas pamatīgi mainījis un ietekmējis turpmāko domāšanu par dažādiem cilvēka esamības apgabaliem, tai skaitā, mākslu. Heidegera eseja ”Mākslasdarba sākotne”, iespējams, ir viens no pēdējiem līdz mūsdienām tapušajiem tekstiem, kurā jautājums par mākslu tiek uzdots tik pamatīgi. Jautājuma pamatīgumu un vērienu jau izsaka Heidegera mērķis noskaidrot mākslas esamību, to, kas ir māksla. Tajā pašā laikā Heidegera mākslas izpratne var kalpot par auglīgu pamatu vai sākumu sarunai par mākslu, īpaši laikā, kad pamatīgs skatījums ir retums.

Mg. phil. Kārlis Vērpe šobrīd ir viens no vadošajiem jaunākās paaudzes filozofiem Latvijā. Viņa pētnieciskās intereses saistās ar: dažādām attēla teorijām, arī estētikas un mākslas filozofijas kontekstā; attēla kā valodas izpratni; attēla apziņas un jēgas veidošanās likumsakarībām; apziņas filozofiju, galvenokārt fenomenoloģijas tradīcijā. Kārlis Vērpe studējis filosofiju Latvijas Universitātē (2001. – 2010.) un Maincas Johana Gūtenberga Universitātē (Vācija, 2005. – 2006.). Šobrīd Latvijas Universitātē aizstāvēšanai gatavo disertāciju filosofijā ”(Re)prezentācija attēlā: pētījums fenomenoloģiskās attēla apziņas koncepcijās”. Kārlis Vērpe regulāri publicē rakstus Latvijas un starptautiskos zinātniskajos izdevumos, uzstājas konferencēs, ir Latvijas Zinātņu akadēmijas Humanitāro un sociālo zinātņu nodaļas pētnieks, kā arī lasa lekciju kursus filosofijā Liepājas Universitātē un ISSP Skolā.

Telpā, kur notiks lekcija (Zivju ielā 11/13, 3. stāvā), līdz 11.maijam katru dienu no plkst. 12.00 līdz 18.00, ir apskatāma arī mākslinieces Annas Trapencieres personālizstāde ”WHY TECHNOLOGY (is big)?”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz