Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Veiksmīgs gads bērnu un pusaudžu literatūras autoriem

Veiksmīgs gads bērnu un pusaudžu literatūras autoriem
11.01.2011 16:14

Ir noslēdzies konkurss ”Zvaigznes grāmata 2010”, kurā izvērtēti vairāk kā pussimts iesniegtie manuskripti četrās konkursa grupās – pirmsskolas vecuma bērnu literatūra, jaunākā skolas vecuma bērnu literatūra, vidējā skolas vecuma bērnu un jauniešu literatūra, bet pirmo reizi tika izsludināta darbu pieteikšana hokeja tematikai veltītiem darbiem.

Konkursā starp zināmiem un mazāk zināmiem autoriem piedalījās trīs autori no Liepājas un visi šogad tiks pie savām grāmatām.

Starp labākajiem grāmatu manuskriptiem darbu pusaudžiem uzrakstījusi liepājniece Inese Ķestere. Vidējā skolas vecuma bērnu un jauniešu literatūras grupā no iesniegtajiem 28 manuskriptiem Ineses  Ķesteres darbs “Skolas spoks” ieguvis veicināšanas prēmiju. Inesei Ķesterei tā būs pirmā grāmata – garstāsts par zēna vārdā Kaspars dzīvi, pusaudžu attieksmi vienam pret otru, vardarbību. Garstāsts sola kaut ko arī no fantastikas.

Autore saka: ”Dīvainas sajūtas, kad iedomājos, mana grāmata būs atrodama bibliotēkās arī pēc gadiem. Tas nav tas pats, kas nodrukāt darbiņu laikrakstā vai žurnālā.”

Grāmatas veidolā pie lasītājiem nokļūs arī rakstnieka Ērika Kūļa ”Vilkuvilka slepenais plāns”, starp 19 jaunākā skolas vecuma bērnu literatūrai veltītiem manuskriptiem darbs saņēmis veicināšanas prēmiju un būs jauka dāvana autoram 70. dzimšanas dienā. Grāmatā mazie lasītāji varēs satikt zvirbuli vārdā Vilkuvilks, kurš centīsies iemācīt cilvēkbērnu lidot. Ēriks Kūlis ir sarakstījis neskaitāmas grāmatas bērniem un pieaugušajiem, viņa rokraksts ir pazīstams plašam lasītāju lokam visā Latvijā.

Apgāds ”Zvaigzne ABC” iecerējis izdot arī konkursam piedāvāto bērnu un pusaudžu rakstnieces Sandras Vensko garstāstu ”Džils un Estere”, – darbā, kas rakstīts ne tikai jauniešiem, bet arī pieaugušajiem, lasītāji varēs iepazīties ar pirmklasnieku Džilu, kuram pašam jātiek galā ar mācībām, sadzīvi un citām problēmām, jo mamma parūpēties par savu dēlu gluži vienkārši ir aizmirsusi. Šī būs trešā grāmata, ko autorei izdos apgāds ”Zvaigzne ABC”, bet šajā reizē kā viena no trim žūrijas papildus izdodamās literatūras ieteiktajām grāmatām.

Liepājnieku rakstītie darbi jau agrāk ieguvuši godalgotas vietas apgāda ”Zvaigzne ABC” rīkotajos konkursos un arī šis gads sācies veiksmīgi visu paaudžu literātiem Liepājā.

Sandra Vensko

Jura Beķera-Brīvkalna foto

Rokas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz