Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vēsturiska izstāde no Vācijas par dižciltīgo dzīvi Latvijā

Svētās Trīsvienības katedrālē sestdien pulksten 16 Liepājas vācu-latviešu tikšanās centra pārstāvji svinīgi atklās izstādi “Dižciltīgo aristokrātu dzīve Baltijā. Kungu mājas Igaunijā un Latvijā”, kas atceļojusi no Vācijas.

Vēsturiska izstāde no Vācijas par dižciltīgo dzīvi Latvijā
Foto: Egons Zīverts
12.10.2023 06:04

liepajniekiem.lv

“Mūsu biedrības 30. gadā gribam šo izstādi piedāvāt liepājniekiem un pilsētas viesiem, kam interesē mūsu kopējā vēsture,” atzīmē Liepājas vācu-latviešu tikšanās centra pārstāve Taisija Hristoļubova.

“Izstādē ir ap 20 stendu, un mūsu mazajās telpās to visu nav iespējams salikt,” viņa skaidro, kādēļ par notikuma vietu izvēlēta Svētās Trīsvienības katedrāle.

Izstādi “Dižciltīgo aristokrātu dzīve Baltijā. Kungu mājas Igaunijā un Latvijā” izveidojusi Vācu kultūras foruma Austrumeiropas nodaļa sadarbībā ar Herdera institūtu Marburgā un Leibnica apvienības institūtu.

T. Hristoļubova pastāsta, ka izstādes kurators ir Dr. Martins Pabsts no Vācu kultūras foruma Potsdamā, viņš ir arī Vācbaltu apvienības Darmštatē valdes loceklis. “Draudzīgā kārtā viņi pagaidām izstādi nodos mūsu centram, kas kopš 2009. gada ir Vācbaltu apvienības Darmštatē asociētais loceklis.”

T. Hristoļubova priecājas, ka tā jau būs otrā izstāde, kas atceļos uz Liepāju no Vācijas. Pirmā bija “Baltija un vācieši”, ko varēja apskatīt 2011. gadā. Tā atklāja Baltijas vēsturi no 1200. gada līdz mūsdienām.

“Arī jaunajai izstādei temats ir līdzīgs, bet šoreiz vairāk būs par sabiedrisko un saimniecisko dzīvi, kultūru, izglītību,” ieskicē T. Hristoļubova.

Izstāde, kas veidota latviešu un vācu valodā, katedrālē apskatāma līdz 1. novembrim. Pēc tam, iespējams, tā ceļos uz Durbi.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz