Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Zaļā gaisma iedegta nosacīti. Pasākumu rīkotāji nesteidzas priecāties

Jau no 1.jūnija iedzīvotāji var saņemt digitālo Covid-19 sertifikātu. Vēl mazliet jāpaciešas līdz 15.jūnijam, kad varēs to likt lietā, apmeklējot kultūras pasākumus. No šodienas Rīgā, Jūrmalā un Valmierā sākas pilotprojekti, kuros sertifikātu pārbaudīs praksē un meklēs iespējas kultūru baudīt arī nevakcinētajiem. Taču pasākumu rīkotājiem joprojām ir daudz neskaidrību.

Zaļā gaisma iedegta nosacīti. Pasākumu rīkotāji nesteidzas priecāties
Foto: Ģirts Gertsons
Foto: Ģirts Gertsons
10.06.2021 06:00

Linda Kilevica, Ilze Ozoliņa

"Kurzemes Vārds"

Kontrolieris kaites neuzzinās

“Digitālais sertifikāts ir pārbaudāms un ticams, iekļautais QR kods ir unikāls,” norāda Nacionālā veselība dienesta (NVD) vakcinācijas projekta pārstāvis Māris Dreimanis. Elektroniski sertifikātu var saglabāt tālruņa galerijā PDF formātā vai arī saglabāt tikai pašu QR kodu.

“Iesakām ceļojot vai uz pasākumiem ņemt līdzi arī drukāto versiju. Ja cilvēks nelieto internetu, tad no 15.jūnija varēs saņemt sertifikātu Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros,” stāsta NVD pārstāvis.

Sertifikāta un personu apliecinoša dokumenta salīdzināšana būs pasākuma rīkotāja atbildība. Interneta vietne jau darbojas, no 15.jūnija sertifikāta verifikācijai NVD piedāvās izmantot lietotni.

“Lietotne parāda tikai to, vai sertifikāts ir vai nav derīgs. Pārbaudītājs neredz nekādu medicīnisku informāciju, neuzzina, kāda veida sertifikāts cilvēkam ir, kādu vakcīnu un kad viņš saņēmis. Tur ir tikai vārds, uzvārds un dzimšanas gads. Šādi kontrolēja arī pasaules čempionāta hokejā apmeklētājus,” uzsver M. Dreimanis.

Ar testiem – jāpagaida

Liepājas teātris sācis biļešu pārdošanu uz jaunajām koncertprogrammām “Laternu stundā” un “Akāciju palags”. Vasaras vakariem teātra topošās mazās zāles pagalmā aktieri sagatavojuši koncertus ar Raimonda Paula un Imanta Kalniņa dziesmām.

“Tāpat kā citi, arī Liepājas teātris ir atkarīgs no valdībā pieņemtajiem lēmumiem – šobrīd noteikumi paredz, ka pasākumus apmeklēt klātienē ir iespējams tikai tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, kā arī tiem, kuri Covid-19 pārslimojuši,” informē teātrī.

Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins skaidro, ka ielaist koncertos arī testētos nozīmējot “pie biļešu tirdzniecības lielu, lielu putru”, jo cilvēkiem ar negatīvu testu ir jāievēro distance: “Mēs neprotam tikt ar to galā, kā numurēt vietas, jo biļeti var nopirkt jebkurš, bet šķirošana notiek tikai biļešu kontroles brīdī.

Cilvēki, kas cepas, neiedziļinās šajā problēmā. Ja kāds gudrinieks var pateikt valdībai un mums, kā to atrisināt, lai nebūtu šīs dalīšanas, esmu gatavs pielietot.”

Tāpēc teātris izvēlējies sēdināt bez distances vakcinētos un pārslimojušos. “Cilvēkiem ir izvēles tiesības – iet uz koncertu vai neiet, vakcinēties vai nevakcinēties,” norāda H. Laukšteins. “Un nevakcinējoties ir šādi ierobežojumi.”

“Kamēr epidemioloģiskā situācija neuzlabosies un kamēr Kultūras ministrija veic pilotprojektu, mēs ievērosim noteikumus rīkot pasākumus tikai vakcinētajiem un pārslimojušajiem,” atzīmē arī koncertzāles “Lielais dzintars” vadītājs Timurs Tomsons.

Viņš cer pēc iespējas ātrāk saņemt ministrijas vadlīnijas un ielaist koncertos arī testētos, lai gan epidemioloģiskais risks līdz ar to kļūst lielāks un vajadzēs samazināt cilvēku skaitu zālē.

“Lielais dzintars” uz koncertiem jūlijā netirgos biļetes pilnai zālei, tikai 300 vietām. “Pirms biļešu iegādes cilvēkam būs jāiepazīstas ar noteikumiem. Ja kāds ir biļetes nopircis iepriekš, bet izrādīsies, ka nav vakcinēts vai pārslimojis, protams, mēs atdosim naudu atpakaļ,” norāda T. Tomsons.

Promenādē, tirgū un pamestā dievnamā

Jūras svētki šogad nenotiks klasiskā izpratnē, stāsta Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns. “Rīkosim Jūras svētku pastaigu “Pietauvots Liepājā”. Trīs dienas varēs aplūkot pilsētvides ekspozīciju – no “Makšķernieku namiņa” līdz Jahtu ostai un tālāk visas promenādes garumā atradīsies divpadsmit objekti. Varēs apskatīt izklaides plostus, senās koka laivas, sporta un izklaides peldlīdzekļus no SUP dēļiem līdz jahtām. Jūrniecības koledža parādīs savus mācību peldlīdzekļus, būs apskatāmi militārie kuģi, pludmalē būs vikingu laivas,” viņš atklāj. Liepājas SEZ pārvalde gatavojas kuģu un laivu parādei.

Jaunu tradīciju aizsāks biedrība “kultūrBĀKA”. Sadarbībā ar Pētertirgu rīkotajā Pēterdienas nedēļā tirgū bez maksas varēs atpūsties, izklaidēties un iegūt jaunas zināšanas. Svētku nedēļa plānota kā atskats uz 20.gadsimtu Liepājas vēsturē no Pētertirgus skatpunkta, stāsta projekta vadītāja Madara Pilipa-Matisone. Skārnī varēs iepazīties ar vēsturiskām fotogrāfijām no pagājušā gadsimta. Būs iespēja novērtēt simtgadīgu šokolādes kūkas recepti un uzzināt, pēc kādas receptes gatavoja ledus kafiju 1932.gadā.

Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) šovasar dibina jaunu Dienvidkurzemes festivālu “Rimbenieks”. Saturiski tas būs festivāla “Liepājas vasara” mantinieks un arī apvienos kultūras un dabas tūrisma aktivitātes.

Festivāls nosaukts Gramzdas pagastā dzimušā baptistu mācītāja, ilggadējā Liepājas mēra, Liepājas operas, Tautas konservatorijas un mākslas skolas dibinātāja, arī Liepājas filharmonijas atjaunotāja Evalda Rimbenieka vārdā. Galvenā ģeogrāfiskā ass, atbilstoši E. Rimbenieka dzīves gājumam, ir Priekule, Aizpute un Liepāja. Plānoti 12 koncerti, festivāls sāksies 10. jūlijā Smaižu baznīcā.

LSO vadītājs Uldis Lipskis stāsta, ka uz koncertiem “Lielajā dzintarā” tirgo biļetes zālē tikai vakcinētajiem un pārslimojušajiem.

“Ja sāks laist nevakcinētos, kas nozīmē divu krēslu atstarpi, viņiem būs balkons un otrais balkons. Citu algoritmu nevarējām izdomāt,” viņš norāda.

Festivāla “Rimbenieks” atklāšana plānota brīvdabā, kas “jau ir labāk”. Ar pašvaldībām ir vienošanās, ka tās kā rīkotāji uzņemas atbildību par epidemioloģisko drošību, bet LSO sniedz koncertus.

Labs piedāvājums netop vienā mirklī

“Izskatās, ka šī vasara, līdzīgi kā iepriekšējā, vēl būs salīdzinoši mierīga. Lai arī skatāmies uz to ļoti optimistiski, lielu klātienes projektu mūsu plānos pagaidām nav,” pauž radošās apvienības “Šarmants” vadītājs Ritvars Embrekts, norādot, ka ir dažas privātu pasākumu, kāzu rezervācijas, pie kurām šovasar strādās.

“Pavasarī sadarbībā ar “Liepaja Music” startējām Valsts kultūrkapitāla fonda konkursā ar ļoti ambiciozu bezprecedenta pasākuma ideju, bet šis projekts ir diezgan dārgs un diemžēl atbalstu neguva. Jāņem vērā faktors, ka labs kultūras un izklaides piedāvājums netop vienā mirklī, tam vajadzīgs laiks, tāpēc šobrīd jau sākam domāt, kā pārsteigt liepājniekus un pilsētas viesus rudenī, ziemā,” viņš turpina.

R. Embrekts norāda, ka jaunie nosacījumi publisku pasākumu apmeklēšanai vēl nav pavisam skaidri un ir jautājumi, uz kuriem jāmeklē atbildes.

“Saprotams, ka šī sistēma organizatoram uzliks papildu administratīvo slogu, kas var atsaukties uz pakalpojuma cenu.

Vēl līdz galam nav skaidra arī sabiedrības nostāja, jo ļoti bieži nākas dzirdēt, ka cilvēku dalīšana vakcinētajos un nevakcinētajos tiek piesaukta kā diskriminācija.

Domāju, ka kultūras nozarē strādājošajiem šī ir tāda nosacīta “zaļā gaisma” darbības atsākšanai. Mēs visi vēl joprojām esam ļoti piesardzīgi, jo pēdējā gada laikā piedzīvotā krīzes komunikācija no valdības puses diemžēl nav veidojusi uzticēšanos,” viņš vērtē.

Apvienības “Šarmants” komandai pandēmijas laiku veiksmīgi izdevies pārdzīvot, pateicoties atbalsta pasākumiem un uzņēmuma uzkrājumiem, kuri gan esot krietni patukšojušies. Dīkstāves pabalsts palīdzot darbiniekiem, savukārt Valsts kultūrkapitāla fonda Covid-19 ietekmēto institūciju ilgtspējas konkursa finansējums daļēji sedz ikmēneša izdevumus.

“Lai arī palaikam parādās kādi mazie projekti un darbiņi, kopumā skaitļi ir ļoti bēdīgi un apgrozījuma kritums kritisks, tomēr, kā jau visiem saku, kaut kā “virs ūdens vēl turamies”,” teic R. Embrekts.

Būs jāsāk no mīnusa

Pasākumu aģentūrai “You are events” plānu esot ļoti daudz, tomēr uz šā brīža situāciju tā raugoties ļoti piesardzīgi un cerot, ka drīzumā būs lielāka skaidrība par iespējām pulcēt cilvēkus, teic aģentūras vadītājs Dmitrijs Komarovs. Arī viņš norāda, ka nav saprotams, kā pasākumu rīkotāji spēs izkontrolēt, kurš apmeklētājs ir vakcinējies, kurš pārslimojis vīrusu, proti, kādas būs tehniskās prasības un iespējas.

Pēdējais “You are events” rīkotais lielais pasākums Liepājā bija pagājušā gada augustā – divu dienu festivāls, kurā uzstājās pazīstami mūziķi, kā arī notika auto orientēšanās sacensības. Ziemā aģentūra piedāvāja “brīnumzvanu” no Ziemassvētku vecīša.

“Līdz pandēmijai mums bija diezgan strauja izaugsme, taču kovida krīze attīstību pārtrauca. Lielu daļu no savas komandas esam zaudējuši. Mūsu bizness faktiski ir iznīcināts, un, tiklīdz būs iespējams, tas mums praktiski būs jāveido no jauna. Jāsāk nevis no nulles, bet no mīnusa,” saka D. Komarovs.

Jau otro vasaru Liepājas pludmalē neskanēs mūzikas festivāls “Summer Sound”, jo šogad iecerēto vērienīgo ballīti liedagā rīkotāji pārcēluši uz 2022.gada 29. un 30.jūliju.

“Mēs sekojam līdzi epidemioloģiskajai situācijai, vakcinācijas procesam un valdības lēmumiem. Izskatās, ka dzīve lēnām atgriežas ierastajās sliedēs, tomēr ne pietiekami ātri, lai šogad varētu sarīkot festivālu “Summer Sound”. Pat ja būtu vismazākās cerības, ka drīzumā varētu tikt atļauti pasākumi, kuros drīkst piedalīties vairāk par 500 apmeklētājiem, mēs būtu ierobežoti laikā, lai paspētu sagatavot pilnvērtīgu festivālu, kurš atbilst mūsu kvalitātes un izpildes prasībām. Tieši tāpēc pieņēmām apmeklētājiem drošu un festivāla kvalitātei atbilstošu lēmumu pārcelt to uz 2022. gada vasaru,” pārcelšanas iemeslu pamato festivāla organizators Uldis Pabērzis.

Viņš stāsta, ka divus gadus ilgā pauze, festivālam par labu, protams, nenāk, jo apmeklētāji par to var piemirst. “Taču visas iestrādes pārplānosim uz nākamo gadu. Proti, idejas, kas tagad noliktas plauktiņā, nebija ļoti orientētas uz konkrēto gadu. Tās bija jaunas lietas, ko vēlējāmies festivālā ienest, un to visu arī plānojam realizēt neatkarīgi no tā, kad tas notiks.”

Jautāts, vai “Summer Sound” rīkotāji cietuši arī finansiālus zaudējumus, U. Pabērzis saka, ka viņa vadītā organizācija esot ļoti efektīva, gada griezumā tā darbojas ar maziem izdevumiem, jo nav liels darbinieku skaits – tas būtiski pieaug tikai uz festivāla laiku. “Protams, kaut kādi izdevumi ir visa gada garumā, un tie arī jāsedz. Kaut ko mums valsts kompensē, protams, ne visu. Lai festivālu uzturētu pie dzīvības, kaut kādi līdzekļi jāiegulda.”

Masu pasākumi nav paredzēti jebkuram

Foto: LETA

Pēc 15.jūnija Latvijā varēs notikt divu veidu pasākumi, kuru pilotprojektus pašlaik testē. Vieni ir vakcinētiem un pārslimojušiem cilvēkiem, kuriem ir Covid-19 sertifikāts. Tad šajā pasākumā nav jāievēro epidemioloģiskās drošības prasības. Pie durvīm kontrole, iekšā – dariet, ko gribat. Taču būtiski, ka sertifikātam jābūt visiem klātesošajiem, kas nozīmē, ka vakcinētam jābūt visam personālam.

Vienīgi esam runājuši ar Kultūras ministriju – ja, piemēram, ugunsdzēsējs sēž savā būdiņā un netiekas ar citiem, tad viņam nav nepieciešamības būt vakcinētam. Pasākuma organizators ir atbildīgs par to, lai tajā atrastos vienīgi vakcinētie un pārslimojušie. Arī korporatīvā pasākumā var ievērot šādus noteikumus un pārbaudīt cilvēkiem Covid-19 sertifikātus.

Otra veida pasākumi ir vakcinētajiem un pārslimojušajiem, kuriem klāt nāk testētie. Visi atkal nāk ar sertifikātiem. Taču jau ir citas drošības prasības, kuras pašlaik izmēģinām, – sēdvietas ar distanci, nav ēdināšanas pakalpojumu, tās noteikti nav dejas vai koncerti ar milzīgiem bariem, bet tā saucamie sēžamie pasākumi. Šajās norisēs svarīga ir biļešu personalizācija, jo risks ir lielāks. Man pašlaik nav atbildes, vai tā ir nepieciešama pasākumos tikai vakcinētajiem un pārslimojušajiem.

Ja uz skatuves kopā ir vakcinēti un nevakcinēti cilvēki, tad viņiem ir jāievēro visas epidemioloģiskās drošības prasības: maskas, distance, regulāra testēšana. Tad nav nekādu atvieglojumu. Uz bērniem līdz 12 gadu vecumam, kas piedalās profesionālo teātru izrādēs, attiecas tie paši noteikumi, kas uz nevakcinētiem pieaugušajiem. Infekcijas risks viņiem ir tieši tāds pats. Arī vietās, kur var ienākt jebkurš cilvēks, piemēram, bibliotēkās, saglabājas individuālais apmeklējums un drošības prasību ievērošana.

Pašlaik nav paredzēti masu pasākumi uz ielas jebkuram. Ja arī notiek bezmaksas koncerts parkā, rīkotājam jārod iespēja kontrolēt apmeklētājus. Ja nāk tikai vakcinētie un pārslimojušie, tad nav skaita limita, var rīkot kaut vai festivālu 20 tūkstošiem. Ja plānots uzņemt arī testētos, tad domājam noteikt līdz 500 apmeklētājiem ārtelpā un līdz 300 – iekšpusē.

Amatierkolektīvos pašlaik var darboties tikai vakcinēti cilvēki, un citādi nav paredzēts.

Kaspars Bērziņš, veselības ministra padomnieks

Uzziņai

Trīs veidu digitālie sertifikāti pasākumu apmeklēšanai:

  • Veiktā vakcinācija pret Covid-19 (pieejams maksimāli 48 stundu laikā pēc vakcinācijas);
  • Veiktā Covid-19 laboratoriskā testa negatīvs rezultāts (pieejams 2 stundu laikā pēc tā noskaidrošanas, ātrie testi derīgi 6 stundas, klasiskie testi – 48 stundas);
  • Covid-19 izslimošanas fakts (derīguma termiņš 180 dienas).
  • Kopā ar sertifikātu obligāti jāuzrāda ID karte vai pase.

Avots: NVD

Noderīgi

Plānotie vasaras pasākumi

  • Pēterdienu aktivitātes – no 29. jūnija līdz 4. jūlijam.
  • Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncerti – no 1. līdz 3. jūlijam.
  • Liepājas teātra koncertprogrammas “Laternu stundā” – no 7. līdz 11. jūlijam un no 27. jūlija līdz 1. augustam.
  • Jūras svētku pastaiga “Pietauvots Liepājā” – no 9. līdz 11. jūlijam.
  • Festivāls “Rimbenieks” – no 10. jūlija līdz 20. augustam.
  • “Liepaja Lake Music” koncerti – jūlija beigās un augustā.
Šobrīd aktuāli

Distances līgums

DISTANCES LĪGUMS PAR PAKALPOJUMA ABONEMENTA IEGĀDI INTERNETA VIDĒ 

VISPĀRĪGA INFORMĀCIJA 

Šis ir distances līgums par satura pakalpojuma pirkumu interneta vidē, turpmāk tekstā – Līgums, kas tiek slēgts starp SIA ”Kurzemes Vārds” (reģistrācijas numurs: 42103002455, juridiskā adrese: Pasta iela 3, Liepāja, LV-3401; epasts: [email protected]), turpmāk tekstā – KV, un personu, kas veic pirkumu, turpmāk tekstā PIRCĒJS, interneta vietnē liepajniekiem.lv, turpmāk tekstā – VIETNE, vai interneta vietnē kurzemes-vards.lv, turpmāk tekstā – VIETNE KV, un abi līgumslēdzēji kopā – LĪDZĒJI. PIRCĒJS, veicot pirkumu VIETNĒ/VIETNĒ KV šī Līguma ietvaros, izsaka piekrišanu tā noteikumiem, ir tiesīgs šos Līguma noteikumus izdrukāt un saglabāt.

 Šī Līguma ietvaros:

  1. PIRCĒJS ir fiziska vai juridiska persona, kura pērk VIETNĒ/VIETNĒ KV maksas satura pakalpojumu nolūkam, kas nav saistīts ar saimniecisko darbību, turpmāk tekstā – PIRCĒJS; 
  2. PAKALPOJUMS ir kāds no šajā punktā uzskaitītajiem satura pakalpojumiem, kurš ir nopērkams VIETNĒ/VIETNĒ KV, un kura abonementu PIRCĒJS ir tiesīgs iegādāties:
  1. Liepajniekiem plus – maksas digitālā satura pakalpojums, tajā skaitā raksti, fotogrāfijas, kas tiek īpaši veidots, atlasīts un publicēts VIETNĒ ar norādi ”plus”,
  2. ”Kurzemes Vārds” elektroniskais abonements – maksas digitālā satura pakalpojums VIETNĒ KV, tajā skaitā drukātam laikrakstam ”Kurzemes Vārds” (reģistrēts masu informācijas reģistrā ar nr. 000700763, no 28.11.1991.) vizuālā un satura apjoma ziņā identiska elektroniska kopija, kā arī pieeja viena mēneša iepriekšējo elektronisko kopiju arhīvam,
  3. ”Kurzemes Vārds” drukātais laikraksts – papīra formātā iznākošs reģionālais laikraksts (reģistrēts masu informācijas reģistrā ar nr. 000700763, no 28.11.1991.), kura piegādi PIRCĒJAM Liepājā un Grobiņā (pilsētā) nodrošina SIA ”AC Kurzemes Vārds”, vai citur Latvijā VAS ”Latvijas Pasts” saskaņā ar tā piegādes grafiku.
  4. PAKALPOJUMA TERMIŅŠ UN CENA

PAKALPOJUMA abonements ir fiksēts termiņā, par noteiktu cenu, kuru KV var mainīt bez iepriekšēja brīdinājuma (izmaiņas neattiecas uz jau apmaksāto PAKALPOJUMA termiņu), par to PIRCĒJAM paziņojot ne vēlāk kā 30 dienas pirms jaunās cenas stāšanās spēkā. KV un PIRCĒJS  piekrīt, ka izmaiņas PAKALPOJUMA cenā tiek piemērotas jaunajam periodam, noslēdzoties iepriekš apmaksātajam PAKALPOJUMA abonementa termiņam. PAKALPOJUMA abonementa cenā ietverti ir visi uz to attiecināmie nodokļi, tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis (turpmāk – PVN) saskaņā ar LR normatīvajiem aktiem:

  1. Liepajniekiem plus ir 4 (četru) nedēļu PAKALPOJUMA lietošanas atļauja par cenu – EUR 1.99 (viens euro un 99 centi).
  2. ”Kurzemes Vārds” elektroniskais abonements ir 4 (četru) nedēļu PAKALPOJUMA lietošanas atļauja par cenu – EUR 4.99 (četri euro un 99 centi).
  3. ”Kurzemes Vārds” drukātais laikraksts ir papīra formāta izdevums par cenu – EUR 8.95 (astoņi euro un 95 centi) vienam mēnesim.
  4. PAKALPOJUMA IEGĀDE UN NORĒĶINI 

Šajā Līguma sadaļā tiek aprakstīta PAKALPOJUMA iegādes kārtība un samaksa par PAKALPOJUMA  abonementa iegādi. 

2.1. PAKALPOJUMU Pircējs var iegādāties tikai pēc reģistrēšanās VIETNĒ/VIETNĒ KV. Lai iegādātos PAKALPOJUMA abonementu, Pircējam jāizvēlas tā apmaksas veids, ievadot KV pieprasīto informāciju. Ar šī līguma akceptu PIRCĒJS apliecina, ka ir nepārprotami sapratis, ka PAKALPOJUMA  abonementa iegāde ir maksas pakalpojums, kā arī  ir iepazinies ar šī Līguma saturu. 

2.2. PAKALPOJUMA  abonementu PIRCĒJS  iegādājas, izmantojot norēķinu karti vai ar SMS (maksa tiks iekļauta PIRCĒJA mobilā sakaru pakalpojumu sniedzēja rēķinā), un tas tiek noformēts kā regulārs maksājums, tā termiņam automātiski pagarinoties uz nākamo fiksēto 4 (četru) nedēļu termiņu PAKALPOJUMAM Liepajniekiem plus un Kurzemes Vārds elektroniskais abonements, bet uz nākamo kalendāro mēnesi pagarinoties automātiski PAKAPLOJUMAM Kurzemes Vārds drukātais laikraksts abonementam , un samaksu  par PAKALPOJUMA abonementu automātiski ieskaitot KV bankas kontā, līdz brīdim, kad PIRCĒJS izvēlēsies pārtraukt PAKALPOJUMA abonementa pirkšanu VIETNĒ, reģistrētajā profilā aktivizējot PĀRTRAUKT ABONĒŠANU.

  1. PAKALPOJUMA ABONEMENTA KURZEMES VĀRDS DRUKĀTAIS LAIKRAKSTS PIEGĀDES UZSĀKŠANA.
    1. Ja PIRCĒJS ir veicis PAKALPOJUMA samaksu darba dienā līdz plkst.14.00, tad abonementa piegāde tiek uzsākta ar nākamo darba dienu, ja piegādi nodrošina AC Kurzemes Vārds, vai pēc divām darba dienām, ja piegādi nodrošina Latvijas Pasts;
    2. Ja PIRCĒJS ir veicis samaksu darba dienā pēc plkst 14:00, tad abonementa piegāde tiek uzsākta ar aiznākamo darba dienu, ja piegādi nodrošina AC Kurzemes Vārds, vai pēc trim darba dienām, ja piegādi nodrošina Latvijas Pasts;
  2. ATTEIKUMA TIESĪBAS 

KV Šī Līguma ietvaros ar PAKALPOJUMU Liepajniekiem plus un Kurzemes Vārds elektroniskais abonements sniedz pakalpojumu, kas atbilst digitālā satura priekšapmaksas pakalpojumam tiešsaitē (digitālā satura kā e-publikāciju piegāde, kas netiek piegādāta patstāvīgā datu nesējā), pieejams pēc pieprasījuma un tā piegāde tiek uzsākta ar PAKALPOJUMA  abonementa apmaksas brīdi, kurā automātiski PAKALPOJUMA abonements tiek aktivizēts. PIRCĒJS  piekrīt, ka ar PAKALPOJUMA  aktivizēšanas brīdi tiek uzsākta PAKALPOJUMA lietošana, līdz ar to PIRCĒJS atsakās no 14 dienu atteikuma tiesībām un samaksātās summas atmaksas, pamatojoties uz MK 20.05.2014. noteikumu Nr.255 ”Noteikumi par distances līgumu” 22.13.punkta noteikumiem.

  1. LĪDZĒJU ATBILDĪBA

LĪDZĒJS neatbild par otra LĪDZĒJA saistībām pret trešām pusēm, ja tādas veidojas saistībā ar šī līguma realizāciju. LĪDZĒJIi vienojas, ja kāds no tiem nepilda savus pienākumus saskaņā ar Līgumu Force majeure apstākļu dēļ, tas ir atbrīvojams no atbildības par Līguma neizpildi vispār vai Līguma pienācīgu neizpildi. Ar Force majeure tiek saprasti jebkādi no LĪDZĒJA gribas neatkarīgi apstākļi (ja LĪDZĒJS  ir rīkojies saprātīgi un godīgi), kuru rezultātā nav bijis iespējams izpildīt pienācīgi vai izpildīt vispār saistības un ja šos apstākļus nebija iespējams paredzēt ne vien attiecīgajam LĪDZĒJAM, bet jebkurai citai personai, kas darbojas vai darbotos attiecīgā LĪDZĒJA nozarē, kā arī, ja šos apstākļus nebija iespējams novērst ar saprātīgiem un godīgiem paņēmieniem.

  1. KONFIDENCIALITĀTE 

Visa informācija, kas nav publiski pieejama un ko kāds no LĪDZĒJIEM sniedz viens otram Līguma izpildes laikā vai tā atklājas pildot darba pienākumus, tajā skaitā informācija par finanšu stāvokli, izmantotām tehnoloģijām un datorprogrammām, PAKALPOJUMA un VIETNES attīstības plāniem, tiek atzīta un uzskatīta par konfidenciālu. 

Par konfidenciālu netiek uzskatīta šāda informācija, ja pirms tās iegūšanas, tāda jau bija otra LĪDZĒJA rīcībā, vai tā bija publiski vispārzināma, un, ja šādas informācijas  saņemšanas brīdī, uz to nebija attiecināts konfidencialitātes nosacījums; 

  1. AUTORTIESĪBAS

Šī Līguma ietvaros KV piešķir PIRCĒJAM  vispārējo licenci PAKALPOJUMAM. PIRCĒJAM aizliegts izmantot PAKALPOJUMA laikā pieejamo digitālo saturu darbībām, kuras neparedz šis līgums, t.sk., kopēt, pavairot, publicēt vai kā savādāk to izmantot  bez KV rakstveida piekrišanas un pretēji Autortiesību likuma tiesību normu prasībām. KV garantē, ka ar visām digitālā satura platformas liepajniekiem plus un Kurzemes Vārds elektroniskais abonements veidošanā iesaistītām personām ir noslēgts līgums, saskaņā ar kuru autortiesības uz PAKALPOJUMĀ pieejamo digitālo saturu un tā platformas risinājumiem pieder KV un tam nav zināma neviena trešā persona, kura varētu šīs KV tiesības apstrīdēt, kā arī likt šķēršļus PAKALPOJUMA izmantošanai un/vai izplatīšanai.

  1. DATU APSTRĀDE

LĪDZĒJI piekrīt, ka katrs LĪDZĒJS kā datu apstrādes pārzinis un personas datu operators šā Līguma darbības laikā manuāli un/vai elektroniski apstrādā (ieskaitot datu vākšanu, reģistrēšanu, ievadīšanu, glabāšanu, pārveidošanu, izmantošanu, nodošanu, pārraidīšanu, bloķēšanu vai dzēšanu) no otra LĪDZĒJA saņemtus datus, tikai ciktāl tas ir nepieciešams un izriet no noslēgtā Līguma. Datu apstrādes mērķis un nolūks: līguma slēgšana, rēķinu sagatavošana un nosūtīšana, maksājumu pārvaldīšana, savstarpējā saziņa un sadarbības nodrošināšana, efektīvu KV pārvaldības procesu nodrošināšana, biznesa plānošana un analīze, pretenziju un/vai pieteikumu izskatīšana un apstrāde, jaunumu izsūtīšana ciktāl tas ir nepieciešams un izriet no noslēgtā Līguma. KV ievēro PIRCĒJA norādījumus, lieto nepieciešamos tehniskos līdzekļus un veic organizatoriskos pasākumus, lai aizsargātu fizisko personu datus un novērstu to nelikumīgu apstrādi. Personas dati tiks glabāti elektroniskā formā visā Līguma darbības laikā, kā arī piemērojamajos normatīvajos aktos noteiktajā noilguma termiņā, kura ietvaros var tikt iesniegtas sūdzības, celtas prasības un ierosināti līdzīgi procesi. LĪDZĒJS var nodot otra LĪDZĒJA personas datus piesaistītajiem apstrādātājiem, kuri šī līguma ietvaros sniedz grāmatvedības, juridiskos, IT vai cita līdzīga veida pakalpojumus. Noslēdzot Līgumu, PIRCĒJS piekrīt datu apstrādei, atjaunošanai un uzglabāšanai, identifikācijai, informācijas nosūtīšanai par PAKALPOJUMA izmaiņām un piedāvājumiem utml. PIRCĒJS, kurš šī Līguma ietvaros ir patērētājs, ir tiesīgs pieprasīt KV bez maksas izsniegt tā rīcībā esošo informāciju par PIRCĒJA personas datiem, ir tiesīgs pieprasīt to labošanu vai dzēšanu, kā arī nepieciešamības gadījumā ir tiesīgs atsaukt savu iepriekš izsniegto piekrišanu personas datu apstrādei. Šajā sadaļā noteiktie pienākumi ir spēkā neierobežotu laiku un paliek spēkā arī tad, ja kāds no LĪDZĒJIEM vienpusēji atkāpjas no Līguma, vai ja Līgums izbeidzas citādi.

  1. CITI NOTEIKUMI

Šis Līgums stājās spēkā, PIRCĒJAM veicot PAKALPOJUMA abonementa pirkumu VIETNĒ, piekrītot tā noteikumiem un samaksājot abonementa maksu. Līgums tiek noslēgts uz nenoteiktu laiku un ir spēkā līdz uzņemto saistību izpildei. Tāpat PIRCĒJS ir tiesīgs atteikties no PAKALPOJUMA abonementa, veicot atbilstošas izmaiņas VIETNĒ. Atteikums šajā gadījumā attiecas uz turpmāko abonēšanas periodu, par kuru PIRCĒJS nav veicis samaksu un/vai neplāno to darīt. Jebkuru strīdu starp LĪDZĒJIEM, kas izriet no šī Līguma, LĪDZĒJI apņemas risināt pārrunu ceļā. Ja nav izdevies atrisināt strīdu bez tiesas starpniecības, strīds tiek izskatīts Latvijas Republikas tiesā.

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz