Siera ēdiens ar vēstījumu
"Kurzemes Vārds"
Biedrības “Siera klubs” un “Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome” rīko Latvijas simtgadei veltītu četru reģionu konkursu “Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei”, informē biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova. Kurzemē konkursa kārta notiks 12. maijā Skrundā, pilsētas svētkos.
Joprojām spēkā noteikums, ka meistardarba gatavošanā obligāti jāizmanto Latvijā ražots siers. Taču no tā var gatavot jebkādu gardumu – gan saldu, gan sāļu. “Galvenais, lai būtu pievienots siers un lai ar gardumu konkursants izteiktu konkursa ideju un pamatotu savu vēlmi – kaut ko vērtīgu un garšīgu saglabāt nākotnei. Piemēram, uztaisīs siera plati Latvijas kontūrās, izceps lielu apaļu bumbu – kā zemeslodi, torti nodekorēs ar puķēm kā pļavu vai ar ozola lapām, vai izvēlēsies kādu gardumu no kulinārā mantojuma,” konkursa ieceri skaidro V. Davidanova.
Latvijas jubilejas gadā ieteicams garduma noformējumā izvēlēties latviskas krāsas, kā arī pasniegšanu galdā veidot jaunā kvalitātē, savijot sendienas, mūsdienas un nākotni. Konkursa norises vietā dalībniekam jāierodas ar gatavu gardumu četru kilogramu svarā un noformētu tā receptūru.
Siera ēdienu popularizēšanas konkursam šogad jubileja – piektais gads. Turpmāk “Siera klubs” sola izdomāt ko citu, jo, spriežot pēc dalībnieku atsauksmēm, šādi konkursi visiem patīk.