Vēlas būt neatkarīgi
"Kurzemes Vārds"
Vienreizējas lietošanas specapģērbs, roku dezinficēšana –
tās ir obligātas prasības SIA “Kurzemes gaļsaimnieks” ražotnes
viesiem. Polipropilēna mētelītis ir par plānu – apskatot desu fasēšanu un
kūpinājumu marķēšanu, salst. Darbinieki ir pieraduši strādāt plus sešu grādu
temperatūrā, apgalvo uzņēmuma vadītāja Aksana Jansone. Tehnologa palīgs Arturs
Pjulze atzīst, ka pirmajās nedēļās veselība streiko, bet pēc tam organisms
norūdās, pierod.
Kautuve, sadale, ražošana, savs tirdzniecības tīkls – Paplakas SIA
“Kurzemes gaļsaimnieks” izveidojis gandrīz pilnu ciklu. Jau rakstīts,
ka uzņēmēji gribējuši nodarboties arī ar lauksaimniecību. Taču, kad lūguši
pašvaldībā atļauju cūku audzēšanas kompleksa izveidei, to nav saņēmuši. Arī
iedzīvotāji esot pret šādu ieceri. “Tad ir liela cīņa jāizvērš,”
uzņēmuma vadītāja prezentācijas laikā stāsta konkursa “Eksporta un
inovācijas balvas” žūrijai. Noprotams, ka “Kurzemes gaļsaimnieks” tādai rīcībai vēl
nav gatavs.
“Ja audzē pats, esi neatkarīgs. Patlaban, ja saņemam nestandarta
pasūtījumu uz nākamo dienu, samenedžēt visu ķēdi ir ļoti sarežģīti,”
pamato A. Jansone. Tomēr arī tagad lopu audzētāji ir pielāgojušies
“Kurzemes gaļsaimnieka” prasībām. Tā kā uzņēmums ir labs klients,
dzīvniekus izdod arī brīvdienās.
Latvijā SIA “Kurzemes gaļsaimnieks” produkcijas lielākais
izplatītājs ir tirdzniecības tīkls “Maxima”. Tomēr, lai nebūtu
atkarīgi tikai no lielveikalu ķēdēm, ražotāji turpina paplašināt savu
tirdzniecības tīklu. Veikali atrodas Liepājā, Saldū, Aizputē, Rīgā. Līdz nākamā
gada beigām paredzēts atvērt 60 savu tirdzniecības vietu.
Ražotne pēdējos gados tiek modernizēta un attīstīta, izmantojot Lauku
atbalsta dienesta finansējumu. Nopirktas ātrās saldēšanas iekārtas, un nu
process prasa vien stundu un 40 minūtes. Modernizētas pakošanas un ražošanas
iekārtas, kā arī kautuve.
Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 5. novembra numurā.
#kvards-20141105-04#