Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar Ditas Lases meistarklasi noslēgsies projekts par veselīgu uzturu

Ar Ditas Lases meistarklasi noslēgsies projekts par veselīgu uzturu
Foto: Publicitātes
16.06.2015 11:03

liepajniekiem.lv

Šonedēļ, 18.
jūnijā pulksten 18:00 radošajā telpā “Ideju bode” notiks Liepājas pilsētas
domes Vides un veselības daļas līdzfinansētā projekta “Lekciju cikls
liepājnieku garīgās un fiziskās veselības uzlabošanai” noslēguma pasākums –
veģetāro ēdienu gatavošanas meistarklase “Austrumu saldumi” kopā ar veģetārā
uztura skolas “Vegus” dibinātāju, “Latvijas veģetārieša rokasgrāmata” autori
Ditu Lasi, portālu informēja radošās telpas “Ideju bode” īpašniece Krista Kalnarāja. Iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pasta adresi: [email protected].

Projekta
ietvaros no aprīļa līdz jūnijam tika realizēts projekts, kas ļāva radošajā
telpā “Ideju bode” viesoties dažādiem lektoriem, kuru galvenais uzdevums bija
atklāt un skaidrot likumsakarības starp cilvēka uzturu un veselību. Ajūrvedas
virtuves pazinējs Uģis Kuģis, veģetārās pavārmākslas meistars Aleksandrs Olizarevičs un veselīga dzīvesveida entuziaste un
bloga www.happywhispers.lv autore Līga
Andžāne savās meistarklasēs demonstrēja, kā pagatavot ēdienus, kuru sastāvā nav
produkti, kuru lietošana izraisa slimības. Ikviens no lektoriem aicināja
aizdomāties par to, kas nonāk cilvēka organismā mūsdienās un atklāja daudz
jaunu recepšu veselīgam ikdienas uzturam.

Projekta noslēdzošo
meistarklasi vadīs  Dita Lase, atklājot, kas
raksturīgs Austrumu saldumiem. Dita Lase iepazīstinās ar tipiskākajām
izejvielām, garšvielām un esencēm, ko tajos izmanto. Meistarklases vadītāja
uzsver: “Nav jābūt ne šefpavāram, ne virtuozam – visas gatavošanas tehnikas ir
viegli atkārtojamas mājas apstākļos ikkatram cilvēkam ar elementārām ēdienu
gatavošanas iemaņām un vienkāršu virtuves aprīkojumu.”

Ditai Lasei
patika gatavot jau agrā bērnībā, kad regulāri tika izokšķerētas visas vecmammas
receptes. Pusaudzes gados likumsakarīgi sekoja vecāku uzticēts pienākumspabarot
visu lielo daudzbērnu ģimeni. Bet vēlāk jau Dita pati organizēja dažādas
veģetāriešu pulcēšanās, ciemošanās, ekskursijas un kopā
gatavošanas. Dita nebaidās eksperimentēt, izmēģināt arvien jaunus produktus,
garšvielas, atklāt jaunas garšu nianses, tā iegūstot pamatīgu praktisko
pieredzi ēdienu gatavošanā.

Veģetārā uztura skolas vadītāja lepojas arī ar
faktu, kā, iedvesmojoties no vīra veģetārieša nolēma pamēģināt dzīvot bez gaļas
un tā pamazām, bez jebkādas sevis stingras disciplinēšanas, bet vienkāršu
veģetāro principu ieviešanas savā ikdienā, ieguvusi ideālo svaru, kurš nemainās
jau 16 gadus. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz