Liepājas 399. dzimšanas dienu izgaršot aicina arī krodzinieki
Vēl dažas dienas, un Liepājai būs 399. dzimšanas diena. To gaidot, jau šovakar pilsētnieki un viesi varēs doties pastaigā pa “Izgaismoto Liepāju”. Četrus vakarus būs iespēja priecāties par dažādiem gaismas objektiem un instalācijām.
liepajniekiem.lv
Gaidot un arī atzīmējot Latvijas rietumkrasta tieši liepājniekiem vismīļākās pilsētas svētkus, sarūpēti vēl citi jauki pārsteigumi.
Tā šogad durvis nedēļas nogalē un pirmdienas vakarā būs atvērtas vairākām kafejnīcām un restorāniem, kuri aicinās nogaršot ko īpašu – saldu un kārdinošu.
Desertus un kūkas katros svētkos pasniedz vienmēr, jo tie ir kā obligātais punkts uz “i”.
Pastaigas laikā pa izgaismoto Liepāju vērts iegriezties tādās vietās kā beķereja “Roma”, kafejnīcas “Sakta”, “Panna”, “Valhalla Wine & Coffee”, “Vējš Cafe”, “Čello”, burgernīca “Pasta burgers”, restorāni “Tik un tā”, “Hoijeres krogs”, “Kapteinis”, “Maestro Desing Hotel & Restaurant”, “MO Liepāja”, “Oskars”, “Parka paviljons” un “Piano”.
Svētku priekšvakarā devāmies palūkot, kā veicas ar īpašā deserta gatavošanu kafejnīcā “Panna”.
Pieredzējusī šefpavāre Laima Kalnišķe piedāvās krēma karameli ar pašas gatavotu rupjmaizes saldējumu, brūkleņu ievārījumu un kraukšķīgām olu maizītēm. “Nu ļoti garšīgi!” L. Kalnišķe neslēpa savu vērtējumu.
“Jāatzīst, ka iepriekš pati saldējumus biju gatavojusi, bet ne no rupjmaizes. To iepriekš izmērcē un tad sablendē.
Gribējām un izvēlējāmies ko tādu, kas saistās ar latviskām garšām.”
Ja būs vēlme, protams, pie kafijas vai tējas varēs izvēlēties arī dažādas kūciņas, ko cep turpat “Pannas” virtuvē.
Kāpēc ļaudis svētkos ēd kūkas vai tortes? Tā ir sena un mīļa tradīcija. Kūkas tomēr ir kaut kas īpašs un neikdienišķs. Pie tam to cepšana prasa laiku, meistarību un galvenais – gatavošanas prieku.
Arī L. Kalnišķe mēdzot uzcept pa kādai kūkai pēc pasūtījuma un arī mājās, savējos iepriecinot. Meistare novērojusi, ka
“modē joprojām viss klasiskais un garšīgais”
jeb jau pieminētās latviskās garšu kombinācijas ar vārīto krēmu, biezpienu, labu ievārījumu u.c.
Uz jautājumu, kādu kūku Laima izvēlētos cept, ja būtu saņēmusi pasūtījumu to pagatavot Liepājai dzimšanas dienā, šefpavāre atbildēja: “To pašu veco labo klasiku un pārbaudīto vērtību – ar garšīgu biskvītu, vārīto krēmu un kādu saldskābu ievārījumu no mūsu pašu Latvijas ogām. Tad skaisti izdekorētu. Manuprāt, tāda kūka garšotu visiem!”
Uzziņai
Liepājai – 399
15., 16., 17. un 18. martā no pulksten 19 līdz 23 ikviens aicināts doties pilsētas dzimšanas dienai organizētajā pastaigā “Izgaismotā Liepāja” un aplūkot aptuveni 20 dažādus gaismas objektus, interesenti var piedalīties arī bezmaksas gida ekskursijās un pastaigas maršrutā baudīt īpašus kafejnīcu un restorānu sagatavotos desertus.
Šī gada vadmotīvs ir “Jaunatklāj vietējo!” – tā būs iespēja nedaudz novirzīties no ierastā maršruta un ieraudzīt Liepāju no cita skata punkta.
Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.