Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aizputē atbalsta mākslinieku ieceres

Aizputē atbalsta mākslinieku ieceres
Foto: Egons Zīverts
29.01.2019 07:01

"Kurzemes Vārds"

Biedrība, starpnozaru mākslas grupa “Serde” ir saņēmusi Valsts kultūrkapitāla fonda finansējumu mākslinieku rezidenču un darbnīcu nodrošināšanai 2019. gadā. Pašlaik rit pēdējās dienas, kad mākslinieki vēl var paspēt pieteikties dalībai kādā no mākslas grupas piedāvātajām iespējām.

Tradicionālās kultūras pētniece un kultūras pasākumu producente, starpnozaru mākslas grupas “Serde” vadītāja Signe Pucena stāsta, ka “Serde” nesaņem valsts vai pašvaldību finansējumu ne ēku infrastruktūras uzturēšanai, ne darbinieku algām. Kopš 2002. gada finansējums tiek piesaistīts projektu konkursu kārtībā, tādējādi nodrošinot nepārtrauktu darbību un projektu īstenošanu. “Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogramma nevaldības centru atbalstam patlaban ir vienīgais finanšu instruments Latvijas valstī, kas piešķir daļu nepieciešamā finansējuma darbnīcu un rezidenču centra darbības nodrošināšanai, tādēļ tā atbalsts neapšaubāmi ir nozīmīgs turpmākai centra attīstībai. Ne vienmēr var paļauties uz to, ka dalības maksas nosegs pasākumu izmaksas,” uzsver S. Pucena.

Valsts kultūrkapitāla fonda piešķirtais finansējums ir 14 000 eiro, un tas tiks izlietots darbnīcu un rezidenču nodrošināšanai. Biedrības mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka līdz 28. janvārim mākslinieki aicināti pieteikties starptautiskām mākslinieku rezidencēm, starptautiskajai restauratoru nometnei, starptautiskajam čuguna mākslas simpozijam, kā arī tiek sniegta iespēja pilnveidoties diviem jauniem māksliniekiem. S. Pucena piebilst, ka pērn mākslas rezidences izmantoja, piemēram, Austrālijas, Dienvidāfrikas, Japānas un Amerikas mākslinieki. Ierasts, ka Latvijas mākslinieki vēloties pieredzi smelties ārpus valsts robežām.

2019. gadā plānoti arī citi pasākumi – melnbaltā foto laboratorija, vasaras plenēru programma, tradicionālās kultūras publikācijas, “Plostnieku stāsti”, “Aizputnieku stāsti par ebrejiem”, nemateriālā kultūras mantojuma prasmju darbnīcas, “Novadpētniecība: mūsdienu konteksts” u.c. Daļai ieceru finansējums ir piesaistīts, bet daļai viss ir procesā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz