Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Valdis: Bumbu varētu uz galvas uzmest – nepamanītu!

Valdis: Bumbu varētu uz galvas uzmest – nepamanītu!
30.11.2009 11:33

Pirmdien visā Latvijā tika pārbaudītas trauksmes sirēnas, ko ieslēdz visādu kataklizmu gadījumus un tad, ja bumbas sāk krist uz galvas. Kārtējo un kuro gadu pārliecinājos – vai nu jāiet pēc dzirdes aparāta, vai tās sirēnas gaudo ārkārtīgi švaki.

Sēžot centrā telpās – nemazākās skaņas un miņas no pārbaudes. Man jau liekas, ka tām sirēnām ir jāgaudo spēcīgāk, lai arī tie, kuri sēž telpās aiz plastmasas logiem, varētu dzirdēt to gaudošanu.
Iedomājos, ja nu kaut kas nopietns notiek pa nakti – es guļu (un guļu kā nosists) un krācu (krācu, ka nemaz neliekas) – tā es arī tai istabā aiz plastmasniekiem varētu beigts noiet. Un tad tikai “Degpunkts” noziņotu, ka pilsonis Valdis pats vainīgs, jo izrādījies tikai pakurls aiz skaņas slāpējošiem logiem. Muļķīgi!

Citreiz gribētu arī, lai izspēlē trauksmi līdz galam – ar visu cilvēku evakuāciju, mirgalkām, ātrajiem un pažarniekiem. Interesanti būtu pavērot mūsu dienestu gatavību. Es domāju, ka atklātos visādi brīnumi. Es, piemēram, noteikti kaut ko nedzirdētu! Turklāt – ja nākamajā gadā man būs tikai nepilns televīzijas kanālu skaits, jo tagad pārejam uz digitalizāciju, droši vien, ka nesaņemtu arī vajadzīgo informāciju. Un tādi pilsoņi kā es, domāju, ir vairums. Pats zinu, ja es dzirdētu sirēnas, tad iekāptu biksēs, paņemtu pasi un maciņu un ietu uz mājas trepītēm gaidīt, kad mani kāds ugunsdzēsējs, ātrais vai militārists savāktu, bet ir jau arī virkne tantuku, kuri pilnu paģiku piebļautu, ka “grib nomirt savā gultiņā”.

Tā nu man, pakurlam, kad valstī sāk runāt par nemieriem un citām satraucošām lietām, sanāca aizdomāties par mūsu pašu drošību, kas šķiet neaizskarama, bet patiesībā ir gana trausla un jebkurā brīdī satricināma.

Valdis,
aktīvs pilsonis

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz