Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Normunds Dzintars: ”Jauno mācību gadu uzsākot, galvenais ir ticēt sev un saviem mērķiem”

Normunds Dzintars: ”Jauno mācību gadu uzsākot, galvenais ir ticēt sev un saviem mērķiem”
Normunds Dzintars (Foto: Publicitātes)
28.08.2020 13:39

liepajniekiem.lv

Katra diena cilvēka dzīvē ir svarīga, kad var apgūt un izzināt ko jaunu un nebijušu. Septembris ir tas laiks, kad skolās atplaukst dzīvība un rosība. Sākas jauns izzināšanas un meklējumu gads. Kāds ver skolas durvis pirmo reizi, kāds atver durvis uz pēdējo mācību gadu skolā, kāds ir augstākās izglītības pils priekšā, un katram tas ir jauns sākums – pilns satraukuma, ilgu un cerību.

Gribas novēlēt katram ceļa sācējam, turpinātājam un līdzjutējam nezaudēt meklēšanas un atrašanas prieku. Nepazaudēt sajūtu, ka varam un gribam apgūt ko jaunu. Ticēt sev un saviem mērķiem – tas ir ļoti svarīgi, lai garajā mācību gadā nepagurtu un nenolaistu rokas grūtību priekšā. Katrai dienai nav jābūt vieglai, jo tad kaut kas nav kārtībā, jo vieglums ir mānīgs. Izziniet un meklējiet, tad visi ceļi, lai arī cik grūti un sarežģīti nebūtu, pašķirsies un noķersiet savu gandarījuma dzirksteli.

Nebaidieties kļūdīties! Kļūdas un to apzināta labošana bieži vien ir solis uz panākumiem. Panākumu ceļš nekad nav viegluma pilns – tas ir meklējumu, šaubu, neziņas laistīts. Tagad, kad mainās akcenti izglītībā, ir svarīgi nepazaudēt zināšanu vērtību. Zināšanas ir pamats mūsu labklājībai, un to nekas cits nevarēs aizstāt.

Kolēģiem novēlu izturību un pacietību, kā arī prieku, kas rodas, redzot katra skolēna vai studenta izaugsmi. Svarīgi jau nav reitingi, bet jaunais cilvēks, kas būs ar savu zināšanu, prasmju, ētisko vērtību bagāžu, ar ko doties pasaulē un dzīvot.

Vecākiem lai milzu pacietība un mīlestība, jo tikai mīlestība un sirds gudrība ir spēks, kas pacels un noturēs lidojumā. Sniedziet savu mīlestību gan skolēniem, gan studentiem, jo tā nepieciešama visiem. Lai mēs visi šajā mācību gadā iegūstam spārnus, kas paceļ un neļauj nokrist ikdienišķā nevarēšanā un negribēšanā! Lai visiem jauks un radošs jaunais mācību gads!

Normunds Dzintars, Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājs;
Liepājas pilsētas Izglītības komisijas pārstāvis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz