Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Stingrāk vērsīsies pret Ziemassvētku rotājumu postītājiem

Stingrāk vērsīsies pret Ziemassvētku rotājumu postītājiem
11.12.2006 16:15

0

Atslēgvārdi

Liepājā stingrāk vērsīsies pret Ziemassvētku rotājumu postītājiem, aģentūra LETA uzzināja Liepājas domē. Pašvaldības policija no šodienas pastiprinājusi patruļas, kas seko kārtībai pilsētas ielās. Patruļdienesta uzdevums ir vērīgāk sekot tam, lai netiktu postīti Ziemassvētku rotājumi. Arī iedzīvotāji var iesaistīties vandaļu ierobežošanā un postījumu novēršanā. “Gadījumos, kad pamanīti huligāni, kuri posta pilsētas rotājumus, aicinu iedzīvotājus nekavējoties zvanīt Pašvaldības policijas dežurantam,” saka domes izpilddirektora vietnieks Ronalds Fricbergs.

Aizvadītajās brīvdienās ir sabojāts Ziemassvētku rotājums “Gliemezis” Ventas un Klaipēdas ielas stūrī. Naktī no piektdienas uz sestdienu rotājuma karkass bija izvilkts uz ielas braucamās daļas un salauztas atsevišķas tā konstrukcijas detaļas. Pašlaik postījumi ir novērsti, taču, kā atzīst pilsētas māksliniece Agita Ansule: “Lāpīts paliek lāpīts.”

“Rotājuma konstrukcija ir pietiekami smaga, tāpēc šajā nedarbā varētu būt iesaistīti vairāki cilvēki. Visapkārt taču ir dzīvojamās mājas, krustojumā ir ļoti dzīva satiksme visas diennakts garumā, kādam to vajadzēja pamanīt. Diemžēl šoreiz iedzīvotāji bijuši vienaldzīgi. Par to esmu ļoti pārsteigta,” sarūgtinājumu pauž Ansule.

Aizvadītajās brīvdienās pārgriezti arī apgaismojuma vadi trīs rotājumiem uz Tramvaja tilta.

“Rotājumi ir gatavoti, uzstādīti un apsaimniekoti par mūsu kopīgi samaksātajiem nodokļiem. Tie atrodas publiskās vietās, tāpēc ikvienam ir iespējams ne tikai priecāties par mākslinieku veikumu, bet arī ziņot policijai par gadījumiem, kad tos kāds bojā,” uzskata Fricbergs.

Salīdzinot ar pagājušo Ziemassvētku laiku, šogad vandaļi ir kļuvuši daudz aktīvāki un nekaunīgāki. Kā atceras Ansule, pērn šāda attieksme pret pilsētas rotājumiem netika novērota.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz